Erhverv

Kendt iværksætter solgte sit firma - nu er der tikket millioner ind

Toke Kruse trækker størstedelen af milliongevinst ud af holdingselskab.

Serieiværksætteren Toke Kruse. Foto: Stine Bidstrup.

Den danske serieiværksætter Toke Kruse ville ikke sætte et eksakt tal på, da han i 2019 solgte sin regnskabsplatform Billy.

Et »større tocifret millionbeløb,« lød det kryptisk, og stifteren slog fast, at han nu var »økonomisk uafhængig resten af livet.« Den endelige salgspris er stadig hemmelig, men et nyt regnskab fra Toke Kruses selskab Bishop Holding ApS viser en gevinst på knap 47 mio. kr.

Pengene tikkede ind, da iværksætteren afhændede Billy til danske Ageras, som driver Europas største platform til at matche revisorer og advokater med virksomheder.

De 37 mio. kr. blev trukket ud som udbytte.

Toke Kruse startede for 10 år siden Billy i sin lejlighed med kompagnonen Sebastian Seilund, og gennem alle årene har han bevidst ikke hentet investorer udefra.

Derfor ejede Toke Kruse også lidt over 90 pct. af Billy.

Salget af hjertebarnet betød dog ikke en tidlig pensionering for den velbeslåede iværksætter. Tværtimod.

Siden marts i år har Toke Kruse, som for nyligt skiftede navn til Werner Helmuth Storm Valeur, stiftet otte nye selskaber.

Nogle af de nystiftede selskaber skal beskæftige sig med investering i ejendomme, andre med udlejning af køretøjer, og flere selskaber er stiftet for at yde konsulentbistand.

»Med de nye selskaber forenkler jeg strukturen i mine forretninger, og jeg kaster mig over nye former for investeringer,« lød det fra iværksætteren.

Det noget usædvanlige navneskifte kan du i øvrigt læse mere om her.

Den nu tidligere Toke Kruse har i mange år været en af de mest citerede iværksættere i Danmark.

Udover Billy er han kendt for at stå bag selskabet Bilagscan, der nu går under navnet Paperflow. Selskabet har Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og it-mangemillionæren Preben Damgaard i sin ejerkreds.

Læs også
Top job