Erhverv

Ambu-konkurrent vil sælge slangegift-forretning for milliarder

Amerikanske Boston Scientific vil skille sig af med sin division for lægemidler til behandling af gift fra slanger.

Boston Scientific er et af verdens største medicoselskaber. I Danmark er selskabet nok mest kendt for at konkurrere med Ambu. Foto: Arkiv. Foto: Steven Senne/AP

Hvis det står til Ambu-konkurrenten Boston Scientific, skal det snart være slut med at sælge lægemidler til behandling af slangebid. Det oplyser anonyme kilder til Bloomberg.

Det amerikanske selskab har hyret rådgivere, der skal undersøge mulighederne for et frasalg af forretningsområdet, som forventes at kunne indbringe i underkanten af 1 mia. dollars.

Boston Scientific kom i besiddelse af enheden, da selskabet sidste år lagde 4,2 mia. dollars på bordet for virksomheden BTG.

Den resterende del af den virksomhed, der bl.a. indeholder behandlinger til lever- og nyrekræft, skal angiveligt blive på Boston Scientifics hænder.

Boston Scientific er en af Ambus største konkurrenter inden for endoskoper, der er Ambus speciale. Amerikanerne har som det første selskab nogensinde fået godkendt et engangsendoskop til mave-tarm-undersøgelser, et duodenoskop.

Ambu forventes at få godkendt sit produkt senest i august 2020, hvorefter kapløbet om at erobre markedet for alvor vil begynde.

Læs også
Top job