Serier

McDonald's vil have amerikanske kunder til at gå med masker

Burgergiganten McDonald's indfører krav om ansigtsmaske efter coronakrisens hærgen i USA.

Corona rammer verden
McDonalds indfører kræv om ansigtsmasker i USA fra august. Arkivfoto: REUTERS/Hannah McKay

Den verdensomspændende burgerkæde McDonald's annoncerede fredag, at den fra august kræver, at samtlige kunder bærer maske eller anden ansigtsbeklædning, når de befinder sig i kædens i alt 14.000 amerikanske restauranter.

Det sker efter, at USA den seneste tid har oplevet en stigning i antallet af smittede med coronavirus, skriver CNN.

Ifølge mediet befinder 80 pct. af kæden restauranter sig i områder, som allerede kræver ansigtstildækning. Alligevel har den nu valgt at indføre krav om ansigtsmaske samt uddele masker til de kunder, som ikke i forvejen har en maske.

»Det er vigtigt, at vi beskytter alle vores medarbejde og kunder,« siger McDonanlds i en pressemeddelelse.

Også flere andre amerikanske kæder har indført krav om ansigtsmaske. Det gælder bl.a. kaffekæden Starbucks, Panera Bread og detailkæden Walmart.

McDonalds forventer ifølge CNN, at nogle kunder vil være utilfredse med det nye tiltag.

»I de situationer, hvor en kunde afviser at bære en ansigtsmaske, indfører vi yderligere tiltag for at kontrollere det på en venlig og hurtig måde,« siger burgerkæden og tilføjer, at medarbejderne vil blive uddannet i »at sikre, at de er parate til at håndtere kædens nye politik på en venlig og positiv måde.«

McDonalds oplyser desuden, at kunder, der nægter at bære maske, vil blive bedt om at vente i et bestemt område væk fra de øvrige gæster, mens deres mad tilberedes.

Ligesom kæden oplyser, at den fortsætter nedlukningen af muligheden for at spise i restauranterne i yderligere 30 dage.

Det er endnu vist om det amerikanske tiltag vil påvirke kædens europæiske afdelinger.

Fredag registrerede USA for anden dag i træk flere end 70.000 nye tilfælde af coronavirus og over 1.000 coronarelaterede dødsfald på et enkelt døgn ifølge de seneste tal fra Johns Hopkins University.

BRANCHENYT
Læs også