Erhverv

Investorer klar til at smide milliardbeløb efter Tesla-rivalen Xpeng Motors

Teslas kinesiske konkurrent Xpeng Motors forbereder sig til en børsnotering i USA, og forud for noteringen, skulle investorer være klar til at investere milliarder i selskabet.

Xpeng producerer som Tesla elbiler. Foto: Reuters/Aly Song

300 mio. dollars svarende til knap 1,9 mia. kroner. Så mange penge skulle pt. være på bordet i en finansieringsrunde forud for kinesiske Xpeng Motors’ børsnotering i USA.

CNBC skriver på baggrund af to anonyme kilder, at bilproducenten, som er en af Teslas konkurrenter i Kina, taler med investorer om et samlet beløb af den størrelse.

Det endelige beløb, som bliver rejst i finansieringsrunden, kan ende højere end de 300 mio. dollars, da en række investorer stadig overvejer, om de skal investere i selskabet.

Ansøgningen om at blive børsnoteret i USA skulle også ifølge CNBC være sendt afsted i al fortrolighed.

Qatars statsejede selskab Qatar Investment Authority skulle være en af de investorer, der ifølge kilderne er klar til at investere i selskabet.

Xpeng Motors har ingen kommentarer til CNBC’s historie, ligesom det heller ikke lykkedes mediet at få en kommentar fra Qatar Investment Authority.

Adskillige elbilproducenter er ifølge CNBC opstået i Kina pga. en gunstig politik bl.a. med statsstøtte. Nogle af producenterne er kollapset, mens andre som f.eks. Xpeng Motors gør klar til vækst.

Hvis Xpeng Motors kommer på børsen i USA, vil virksomheden ikke være den eneste kinesiske elbilproducent, som er børsnoteret i USA. Producenten NIO blev børsnoteret i september 2018, mens en anden producent ved navn Li Auto blev børsnoteret torsdag og rejste i den forbindelse 1,1 mia. dollars - svarende til knap 7 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også