Erhverv

Nyt spor i spektakulær sag: Blev Wirecard plyndret for milliarder inden kollaps?

Wirecard er blevet ribbet for værdier, inden betalingskoncernen kollapsede, mistænker anklagemyndigheden i sagen.

Store dele af værdierne i Wirecard er muligvis blevet suget ud af selskabet op til kollapset, mistænker anklagerne. Foto: Bloomberg/Michaela Handrek-Rehle

Der er muligvis blevet kanaliseret 1 mia. dollars ud af den skandalramte fintechvirksomhed Wirecard og videre til uigennemskuelige partnerselskaber, før selskabet kollapsede.

Det er i hvert fald, hvad anklagerne i den opsigtsvækkende sag nærer mistanke om, skriver Financial Times på baggrund af skriftlige og mundtlige kilder.

Den tyske betalingsvirksomhed gik i betalingsstandsning i juni i en af de største erhvervsskandaler i nyere tysk historie, efter at Wirecards revisorer slog alarm over 1,9 mia. euro, der angiveligt manglede i regnskabet.

I månederne op til kollapset accelererede pengestrømmen, der flød ud af Wirecard, i form af lån uden sikkerhed til partnerselskaber i Dubai, Singapore og Filipinerne. Lånene var forudbetalinger til forhandlere, der håndterede transaktioner gennem partnere i Asien, påstod Wirecard.

Men den forklaring tror anklagerne ikke på og er nu i gang med at undersøge det nærmere.

Opmærksomheden blev rettet mod Wirecard, da Financial Times i sommeren 2018 begyndte at skrive historie på historie om mulig svindel i selskabet.

Efter pres fra aktionærerne fik den nyindsatte formand i oktober 2019 KPMG til at lave en uafhængig undersøgelse af regnskaberne i Wirecard. Den blev offentliggjort i slutningen af april med en konklusion om, at revisionskoncernen ikke havde kunnet bekræfte transaktionerne og dermed størstedelen af omsætningen i selskabet - blandt andet fordi ledelsen ikke gav adgang til informationerne.

Den nu daværende direktør Markus Braun trak sig umiddelbart efter, at selskabet søgte om rekonstruktion ved de tyske myndigheder. Ugen efter meldte han sig selv til politiet.

BRANCHENYT
Læs også