Erhverv

Niels Smedegaard indstilles til formand i Abacus Medicine

Siden maj sidste år har Niels Smedegaard været bestyrelsesformand i Norweigan, og han har tidligere været administrerende direktør hos rederiet DFDS i årene 2007 til 2019. Foto: PR/DFDS

Niels Smedegaard står til at blive valgt som ny formand for bestyrelsen i medicinalselskabet Abacus Medicine.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Niels Smedegaard er blevet indstillet til posten af de to hovedaktionærer Wagner Family Holding og Chr. Augustinus Fabrikker, som har ejerandele på henholdsvis 59 pct. og 35 pct. i Abacus Medicine.

Niels Smedegaard vil efter planen blive valgt som ny formand på virksomhedens generalforsamling den 26. august.

Siden maj sidste år har Niels Smedegaard været bestyrelsesformand i Norweigan, og han har tidligere været administrerende direktør hos rederiet DFDS i årene 2007 til 2019.

- Med sin omfattende og internationale erfaring har Niels Smedegaard den rette profil til at medvirke til Abacus Medicines fortsatte vækst i den globaliseringsproces, som vi er i fuld gang med, siger Flemming Wagner, der er administrerende direktør hos Abacus Medicine, som han også har grundlagt.

- Niels har et skarpt, analytisk blik og en positiv tilgang, som matcher godt med vores værdier, fortsætter han.

De to hovedaktionærer indstiller samtidig den nuværende formand for bestyrelsen i Abacus Medicine, Troels Peter Troelsen, til at fortsætte som menigt medlem af bestyrelsen.

Abacus Medicines forretning er baseret på parallelimport og videresalg af medicin. I 2019 havde selskabet en omsætning på 421 mio. euro.

Virksomheden droppede sidste år sine planer om at blive børsnoteret.

BRANCHENYT
Læs også