Erhverv

Tidligere Wirecard-boss er nu blandt Interpols "Most Wanted"

Ifølge tyske medier er han senest set flygte ind i Hviderusland.

Flere tidligere medlemmer af ledelsen i Wirecard er tiltalt for svindel og kursmanipulation. Foto: Bloomberg/Michaela Handrek-Rehle

En af hovedmændene bag det tyske svindelfirma Wirecard, Jan Marsalek, er kommet på Interpols liste over de mest eftersøgte.

Det skriver Bloomberg ifølge E24 torsdag.

Den 40-årige Jan Marsalek, der er østrigsk statsborger, er en af de mistænkte i en af Tysklands største svindelsager i nyere tid, og det tyske politi får derfor hjælp af Interpol til eftersøgningen. Han havde rollen som driftsdirektør, men blev smidt ud af virksomheden, da skandalen kom frem.

Sidst i juni solgte Jan Marsalek aktier for 1,1 mia. kr. i Wirecard.

»Det tidligere bestyrelsesmedlem i Wirecard AG er stærkt mistænkt for svindel, en seriøs sag om underslæb og andre ejendoms- og økonomiske lovoverskridelser. Han er i øjeblikket på flugt,« fremgår det af en eftersøgelsesplakat, som det tyske politi har sendt ud.

Ifølge tyske medier er han set flygte til Hviderusland, hvor han muligvis fortsat befinder sig, hvis altså ikke han har taget flugten videre ind i Rusland. Før det mistænkte man også, at han var taget til Kina via Filippinerne, skriver Bloomberg ifølge E24.

Tidligere på sommeren kollapsede den tyske selskab Wirecard, da det kom frem, at revisorerne ikke kunne godkende regnskabet. Årsagen var, at der manglede i omegnen af 14 milliarder danske kroner, som var bogført i selskabets regnskab, men som ikke fandtes.

De tyske anklagemyndigheder mener, at de tidligere topchefer i Wirecard skulle have svindlet sig til 3,2 milliarder euro i lån for at forbedre regnskabet, så det blev mere attraktivt for investorer at sætte penge i virksomheden, skriver E24.

Wirecards forretning består i betalingsløsninger til specielt nethandel, og aktierne i selskabet er siden skandalens udbrud faldet fra en kursværdi på over 100 euro til i dag blot at koste i omegnen af 1,5 euro per styk.

Læs også
Top job