Erhverv

Medie: Huscompagniet vil på børsen i efteråret

Den svenske kapitalfond EQT har, ifølge Berlingskes oplysninger, sat arbejdet i gang med at få Huscompagniet på Københavns Fondsbørs.

Huscompagniet laver typehuse som dette, der ligger i Allerød. Foto: Gregers Tycho

Den første børsnotering på Københavns Fondsbørs i to år kan blive en realitet til efteråret. Den svenske kapitalfond EQT har efter sigende indledt processen med at få typehusproducenten Huscompagniet på børsen.

Det erfarer Berlingske.

Centralt placerede kilder har over for avisen bekræftet, at der er sat en proces i gang, men intet er endnu officielt.

»Huscompagniet tegner til at blive børsnoteret i efteråret, men det er stadig muligt, at det bliver skubbet til ind i 2021,« siger en centralt placeret kilde til avisen.

Normalt er virksomheder, der sigter efter en børsnotering, sparsomme med oplysningerne før alt papirarbejdet er lavet. EQTs ledende partner i Danmark, Mads Ditlevsen, vil da heller ikke endegyldigt bekræfte Berlingskes oplysninger over for avisen selv.

»Det er klart, at en børsnotering hele tiden har været en af mulighederne. Huscompagniet ligger i vores 2021-fond, og derfor skal der ske noget inden for de næste par år, men jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget konkret om timingen,« siger Mads Ditlevsen, der er ledende partner i EQT i Danmark.

Berlingske skriver, at de banker, advokater og andre der arbejder på børsnoteringen er langt med arbejdet, og at Huscompagniet kan være mere end 4 mia. kr værd når typehusproducenten rammer fondsbørsen.

Børsnoteringen kommer efter, at Konkurrencestyrelsen i juli blokerede for en fusion mellem de to typehusproducenter Huscompagniet og Eurodan Huse. Den fusion er derfor blevet trukket tilbage af EQT.

Den seneste rigtige børsnotering var i juni 2018, hvor IT-virksomheden Netcompany gik på børsen med en værdisætning på mere end 8 mia. kr.

Huscompagniet havde ved senest aflagte regnskab i 2018 en omsætning på 3,3 mia. kr og et nettoresultat på 153 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også