Serier

Dansk modebrand taber igen penge

Det danske modebrand Envii leverer for andet år i træk underskud.

Corona rammer verden
Danske danske brand Envii taber for andet år i træk penge. Arkivfoto: Thomas Borberg

Det danske modebrand Envii, der står bag 11 danske tøjbutikker og en enkelt i Norge, taber endnu en gang penge.

Det viser et nyt offentliggjort regnskab for 2019.

Ifølge regnskabet tabte Envii forrige år over 2 mio. kr. efter skat, mens selskabet i samme periode året forinden tabte over 4,5 mio. kr. efter skat. Dermed er det altså trods endnu et år med underskud lykkedes det københavnske modebrand at reducere underskuddet i seneste regnskabsperiode.

Bag Envii står makkerparret Peter Sextus Rasmussen og Per Ulrik Andersen, der har stiftet det danske modebrand Samsøe og Samsøe. Et selskab, hvor de to siden etableringen i 2000 har tjent adskillige millioner.

Alene i 2018-regnskabet, som er det seneste offentliggjorte for P & P Holdings, der ejes af Peter Sextus Rasmussen og Per Ulrik Andersen, steg overskuddet til over 63 mio. kr. efter skat, hvilket var det niende år i træk med overskud.

P & P Holdings ejer udover Samsøe & Samsøe og Envii også tøjmærkerne We are Copenhagen og Devier.

Inden coronakrisen ramte forventede Enviis ledelse ifølge regnskabet at forberede resultatet for 2020. De planer er der nu skudt en hvid pil efter.

»Grundet covid-19-situationen for selskabets ledelse suspenderet forventningerne til 2020, hvor man tidligere forventede en positiv aktivitet- og resultatudvikling. Selskabet vil i det kommende år fortsætte med at optimere forretningen i både indland og udland,« lyder det i regnskabet.

Ligesom ledelelsen beretter, at den ændrede drift vil påvirke koncernens omsætning og resultat negativt i 2020.

»Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at foretage en pålidelig opgørelse af effekten. Ledelsen vurderer at have et tilstrækkeligt likviditetsberedskab,« skriver den.

BRANCHENYT
Læs også