Erhverv

Elon Musk tjente 48 mia. kr på én dag og er nu verdens fjerderigeste

Tesla-aktien gennemgik en gevaldig udvikling i opadgående retning mandag, og det profiterede stifter Elon Musks formue af.

Teslas direktør har tjent 48 mia. danske kroner på én dag. AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Teslas frontfigur, Elon Musk, er efter en mildt sagt profitabel mandag strøget op på pladsen som verdens fjerderigeste på Bloombergs Billionaire Index.

Det skriver Bloomberg tirsdag.

Mandag steg Tesla-aktien med intet mindre end 11 pct., og det fik den sprælske iværksætters formue til at stige med hele 7,8 mia. dollars. Altså over 48 mia. kr.

Med stigningen kom Tesla-aktien, som Elon Musk ifølge CNBC ejer næsten 21 pct. af, op på en ny rekord i markedsværdi på over 340 mia. dollars.

Med ekspanderingen af formuen træder Elon Musk forbi franske Bernard Arnault, der ifølge Bloomberg Billionaire Index er verdens rigeste ikke-amerikaner.

Næste mål på listen for Tesla-stifteren er nummer tre på listen, Facebook-stifter Mark Zuckerberg, der dog stadig er omtrent 15 mia. dollars foran Tesla-stifteren på listen over verdens rigeste, skriver Bloomberg.

Udover elbiler er Elon Musk også med i SpaceX, der muligvis kan være med til at rykke hans formue endnu længere frem. SpaceX er for tiden tæt på en aftale om 2 mia. dollars i finansiering, skriver Bloomberg.

Alene i 2020 er Elon Musks formue steget med 57,2 mia. dollars, så den nu er oppe på samlede 84,8 mia dollars, hvilket svarer til over 530 mia. danske kroner. Tesla-aktien er steget med over 700 pct. gennem det seneste år.

Verdens rigeste mand er fortsat Amazon-stifteren Jeff Bezos, der i år har forøget sin formue med hele 73 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også