Erhverv

Bayern buldrede videre til Champions League-finalen

Trods indledende problemer er Bayern München i Champions League-finalen efter en 3-0-sejr over franske Olympique Lyon.

Det var endnu en chancerig og underholdende semifinale, da undertippede Lyon tørnede sammen med forhåndsfavoritterne fra Bayern München onsdag aften, hvor de tyske mestre trak sig sejrrigt ud af kampen med en sikker 3-0-sejr.

Dermed er Bayern klar til Champions League-finalen mod Paris Saint-Germain, der tirsdag slog RB Leipzig med 3-0.

Bayern München fortsætter altså sin imponerende stime med at have vundet samtlige kampe på vejen til finalen og med en målscore på 42-8.

Bayern Münchens vej til finalen

Gruppespil: Suveræn nr. 1 foran Tottenham, Olympiacos og Røde Stjerne

Ottendedelsfinale: Samlet 7-1-sejr over Chelsea

Kvartfinale: FC Barcelona 2-8 Bayern München

Semifinale: Lyon 0-3 Bayern München

Finale: Bayern München-Paris Saint-Germain

Det så da ikke helt sikkert ud for Bayern hele kampen mod seneste sæsons nummer 7 i Ligue 1, der tilspillede sig flere store chancer.

Livlig start

Det var dog Bayern München, der som forventet tog teten. Tyskernes backs, Joshua Kimmich og Alphonso Davies havde tydeligt fået besked på at være meget offensive. Det efterlod Bayerns to midterforsvarer meget alene og med masser af bagrum, og det prøvede franskmændene at lure på med dybe kontrastød.

Den plan så ud til at lykkedes allerede efter fire minutter, da en fransk bolderobring på midten med en hurtig aflevering frem i banen blev vekslet til en friløber til Lyon-anfører Memphis Depay, der stak fra Bayern-forsvaret. Tyskernes keeper, Manuel Neuer, blev fanget på mellemhånd på kanten af feltet, men den rutinerede målmand fik alligevel tvunget Depay nok i ubalance til, at hollænderen ikke kunne ramme det tomme mål.

Seks minutter senere var det Bayern, der tilspillede sig sin første chance. Et hurtigt sammenspil mellem Leon Goretzka og Champions League-topscorer Robert Lewandowski gav førstnævnte en mulighed tæt under mål, men en halvkikset afslutning blev i sidste øjeblik heroisk reddet på stregen af Anthony Lopes.

Efter 16 minutter fik vi igen prøver på Lyons kontrakniv. Den camerounske angriber Karl Toko Ekambi løb fra Bayern-forsvaret, hvorefter han nemt satte Davies og Alaba af, før han fra tæt hold ramte Neuers ene stolpe.

Allerede halvandet minut senere blev Lyons ineffektivitet så straffet. Serge Gnabry tog sagen i egen hånd, driblede på tværs af banen, før han solidt sparkede bolden op i krydset med venstrebenet bag en sagesløs Anthony Lopes. 1-0 til favoritterne.

Lyon havde svært ved at holde styr på Gnabry, og efter 24 minutter var han tæt på at gøre det til 2-0, da en dårlig clearing faldt ned for fødderne på kantspilleren, der resolut sparkede på mål, men Lopes reddede forsøget.

Knap 10 minutter senere blev det så 2-0 efter en Bayern-omstilling. Ivan Perisic fandt Lewandowski tæt under mål, men polakken kiksede sit indgreb, hvorefter Gnabry let kunne følge op på den løse bold. Dermed kunne forhåndsfavoritterne gå til pause med en 2-0-føring og føle sig heldige med ikke at have indkasseret mål tidligere i halvlegen.

Chancefattig anden halvleg

Anden halvleg startede med Bayern meget på bolden og Lyon stadig som det afventende hold. Lyon havde det tydeligt svært, men efter 55 minutter fik de alligevel en fin mulighed efter et hjørnespark, men Neuer var igen klar på stregen.

Blot få minutter efter fik Lyons Ekambi endnu en gylden mulighed alene med Neuer, men igen blev camerouneren den lille i duellen.

Det virkede, som om Bayern havde sat cruise control til, og det var flere gange tæt på at gå galt, men Lyons manglende effektivitet blev udslagsgivende i aftenens kamp.

Til allersidst scorede Lewandowski sit 15. Champions League-mål i denne sæson, da han headede et Coutinho-frispark i nettet

Dermed vandt Bayern München med 3-0, og holdet har nu vundet sine seneste 20 kampe i alle turneringer.

Finalen spilles allerede på søndag klokken 21 på Estádio da Luz i Lissabon og kan ses på TV3+.

Læs også
Top job