Erhverv

Genmab får 30 mio. dollars i kompensation og opjusterer forventningerne

Den danske medicinalvirksomhed modtager 30 mio. dollars i kompensation for kræftmedicin.

Foto: Genmab. Foto: Genmab

Genmab opjusterer forventninger til 2020.

Det skyldes, at medicinalvirksomheden i forbindelse med en aftale nu modtager en kompensation for tabte royalties i form af 30 mio. dollars.

Det oplyser Genmab i en meddelelse til fondsbørsen torsdag aften.

Kompensationen udløses, fordi Genmabs schweiziske partner Novartis torsdag har valgt at lade Arzerra, også kendt som Ofatumumab, omfatte af koncernens platform, der tilbyder gratis medicinsk behandling til kronisk lymfatisk leukæmi.

”Vi er glade for, at patienter med CLL (chronic lymphocytic leukemia, kronisk lymfatisk leukæmi, red.), som har draget fordel af Arzerra, kan forblive under behandling via Novartis’ patientadgangsprogram,” siger Jan van de Winkel, adm. direktør for Genmab i meddelelsen.

Genmab regner nu med en samlet omsætning i år i intervallet 9.250 - 9.850 mio. kroner mod tidligere 9.100 - 9.700 mio. kroner. Driftsindtjeningen ventes at blive løftet til intervallet 5.350 - 5.950 mio. kr. mod tidligere 5.200 - 5.800 mio. kr.

Tidligere på aftenen blev det ligeledes annonceret, at Novartis også har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til at markedsføre Ofatumumab til patienter med såkaldt attakvis multipel sklerose.

Og hermed var det ikke slut med de gode nyheder for Genmab. Sidst på aftenen kom det frem, at Janssen, som er Genmabs partner i USA, torsdag har modtaget besked om de amerikanske sundhedmyndigheders godkendelse af en udvidet behandlingsbrug af kræftmidlet Darzalex.

BRANCHENYT
Læs også