Serier

Sur direktør om frisørsag: »Vi forfølger sagen til den bitre ende«

SMVdanmark efterlyser, at erhvervsminister Simon Kollerup kommer på banen i sagen om tvangslukkede frisører, der nu bliver ramt af krav om tilbagebetaling af coronahjælp.

Corona rammer verden
Vejledningen fra myndighederne har været elendig, fastslår Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, i en sag, hvor tidligere tvangslukkede frisører er kommet i økonomisk klemme. Foto: PR/SVMDanmark

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, forsøger ikke at skjule, at han er gal i skralden over, at erhvervsminister Simon Kollerup er gået i flyverskjul i sagen om frisørers tilbagebetaling af coronahjælp.

»Erhvervsministeren nægter trods gentagne opfordringer fra flere medier at kommentere. Men vi lader ham ikke dø i synden. Vi forfølger sagen til den bitre ende,« fastslår Jakob Brandt i et nyhedsbrev, som SMVdanmark har udsendt torsdag.

Sagen, som får SMV-direktøren til at tale med store bogstaver, handler om, at mange frisører, der blev tvangslukket i starten af coronakrisen, er løbet ind en økonomisk overraskelse, fordi de har handlet ud fra én opfattelse af støttereglerne, mens myndighederne nu udlægger reglerne på en anden måde.

Det er helt urimeligt, for loven og vejledningen fra myndighedernes side har været så uklar og misvisende.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

Facit er, at mange af de frisører, som smøgede ærmerne op efter genåbningen af Danmark, stik imod deres forventning nu er blevet præsenteret for klækkelige tilbagebetalingskrav.

»Det er helt urimeligt, for loven og vejledningen fra myndighedernes side har været så uklar og misvisende, at virksomhederne ikke har kunne tro andet, end at de fulgte reglerne,« siger Jakob Brandt.

Til at udbygge sin påstand peger han på, at Erhvervsstyrelsen har ændret i ordlyden i den oprindelige vejledning, efter at SMVdanmark har rejst sagen.

Tilbage står, at Jakob Brandt gerne vil have erhvervsministeren på banen for at kommentere, hvad erhvervsorganisationen, som er talerør for små og mellemstore virksomheder, ser som en »vaskeægte urimelighed«.

Det var ellers en tydeligt tilfreds erhvervsminister, der den 19. april luftede sin glæde over genåbningen.

»Danskerne har været så gode til at begrænse smittespredningen, at vi nu kan tage endnu et skridt imod en mere normal hverdag. Også i nogle af de dele af erhvervslivet, der har været lukket ned, f.eks. frisører og massører. Det er jeg sikker på, at både kunderne og de erhvervsdrivende glæder sig meget til,« fastslog Simon Kollerup.

Dagen efter kunne frisører igen byde velkommen til de langhårede kunder.

BRANCHENYT
Læs også