Serier

Jysk-arvinger må skyde 400 mio. ind i golfcenter

Lars Larsen Group sender ny kapital ind i selskabets nordjyske golf- og feriecenter som kom ud af 2019/20 med et underskud på 90 mio. kr.

Corona rammer verden
Jacob Brunsborg har efter faderens død i fjor overtaget formandsposten i familieselskabet. Foto: Joachim Ladefoged.

Golf- og feriecentret Himmerland koster dyrt for Jysk-familien. Igen.

Investeringsselskabet Lars Larsen Group, der udover detailkæden Jysk med 2.900 butikker i 51 lande også har en lang række andre selskaber, meddeler fredag, at Himmerland kommer ud af regnskabsåret 2019/20 med et underskud på 90 mio. kr.

Regnskabsåret udløber først her ved udgangen af august, og tallene præsenteres først i det endelige regnskab. Familieselskabet meddeler dog, at der skydes 400 mio. kr. ind som ny kapital til Himmerland.

Lars Larsen Group oplyser, at der gennem sommeren har været pænt belagt med danskere på ferie her i coronakrisen. Det kan dog langt fra opveje tabene som ferie- og golfcentret har haft i forbindelse med coronalukning i dele af foråret.

Det kombineret med nedskrivninger og investeringer i modernisering af værelser og aktiviteter gør, at HimmerLand ventes at komme ud med underskud på 90 mio. kr. i regnskabsåret.

Koncernen
Ud over Jysk-koncernen med knap 2.900 butikker i 51 lande ejer familien bag bl.a. følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:
 • Ilva (møbelkæde)
 • Bolia.com (møbler)
 • Actona (produktion af møbler)
 • Sengespecialisten (butikskæde)
 • Scancom (havemøbler)
 • Letz Sushi (restaurantkæde)
 • Himmerland Golf og Spa Resort
 • Eovondo (virksomhed inden for reklamekoncepter)
 • Interior Direct (møbelleverandør til bl.a. hoteller).
 • Garia (golfbiler)
 • Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)
 • Vision Properties (ejendomme)
 • Solid Leasing (biler)

»Det er selvfølgelig aldrig tilfredsstillende med så stort et underskud. Omvendt er ingen vel i tvivl om, at omstændighederne i år har været meget specielle. Allerede da vi tog beslutningen om at fastholde alle medarbejdere på trods af nedlukningen, var vi klar over, at det ville påvirke resultatet for 2019/20 negativt, så derfor er resultatet ikke nogen overraskelse,« udtaler Jacob Brunsborg, som er bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, i en pressemeddelse.

Himmerland Golf & Spa Resort - som nu kun bruger navnet Himmerland - med feriehuse, hotelværelser og bl.a. tre golfbaner har siden 1987 været del af aktiviteterne for afdøde dynekøbmand Lars Larsen. Han blev da medejer og i 2007 eneejer.

Der er siden investeret et trecifret millionbeløb i centret, der dog har haft millionunderskud i regnskaberne. I 2018/19 var der således et minus på 14 mio. kr. Det suppleres nu af hele 90 mio. kr. i det forløbne regnskabsår.

Jacob Brunsborg ønsker med meldingen om kapitalindskuddet på 400 mio. kr. - længe før at årsregnskabet udsendes, at udtrykke opbakning fra Jysk-familien til selskabet. Han mener, at det er vigtigt for ansatte, gæster og nuværende samt kommende ejere af golfhuse på resortet med en sådan melding.

»Her tror jeg, at handling tæller mere end ord, og med så stor en kapitalindskydelse er HimmerLand sikret mange år fremover,« udtaler Jacob Brunsborg.

Han har siden i fjor været bestyrelsesformand for familiekoncernen, da hans far, Lars Larsen, blev syg og kort efter døde.

Jacob Brunsborg har som bestyrelsesformand for også golfcentret ikke skjul på, at det selskab i Himmerland er en investering med hjertet for først hans far og nu familien.

Himmerland-resortet er bl.a. der, hvor Lars Larsen har stået bag etableringen af Europa Tour-golfturneringen ”Made in Denmark”.

»Vi tror på, at det kan betale sig at investere i fremtiden – også i denne tid. Derfor kører vi på med en stor plan, som skal styrke Himmerland og tiltrække også mange andre end golfgæster året rundt,« sagde Jacob Brunsborg i foråret til Finans om en investeringsplan i det nordjyske center.

Læs også
Top job