Claus Meyer med overskud efter tre års tørke
Efter flere års underskud var der bedringer at spore hos Claus Meyer Holding A/S.
Den gastronomiske iværksætter Claus Meyer kunne for regnskabsåret 2019 præsentere det første overskud siden 2015, hvor store dele af aktiverne i madmandens selskab blev solgt.
For Claus Meyer Holding A/S, der er 100 pct. ejet af madmanden Claus Meyer selv, lød overskuddet for 2019 på lige knap 10 mio. kr., og selskabet råder nu over en egenkapital på 154 mio. kr.
Forud for overskuddet i 2019 var nogle svære år for Claus Meyer Holding A/S. Resultaterne viste underskud på 27 mio. kr. i 2018 og et underskud på 81 mio. kr. på 2017-bundlinjen.
Det første positive resultat siden 2015 kommer på baggrund af en tilbageførsel af tidligere nedskrivninger af værdipapirer og andre kapitalandele, og ifølge regnskabet har det påvirket resultatet for 2019 positivt med 22,6 mio. kr.
Resultatet af den primære drift gav et underskud på 9 mio. kr., hvilket er en forbedring på 4 mio. kr. set i forhold til 2018, hvor den primære drift var på minus 13 mio. kr.
Claus Meyers holdingselskab har en koncentration af ejerandele i hotel- og restaurationsbranchen, mens der også er en beholdning af ejerandele i fødevarebranchen. Der er blandt andet andele i gourmetrestauranten Noma, Hotel Saxkjøbing og virksomheden Læsk ApS, der producerer og sælger såkaldt kombucha-læskedrik.
Ifølge regnskabet blev der i 2019 doneret 2 mio. kr. til velgørenhed.
Ledelsen forventer ifølge regnskabet, at resultatet for 2020 før værdireguleringer vil give et bedre resultat end i 2019. Dog forventes udbruddet af covid-19 at have en indvirkning på datterselskabernes omsætning og resultat i 2020.
Claus Meyer blev offentligt kendt i 1991, da han var DR1’s huskok i programserien Meyers Køkken. Siden har han været en flittig del af den danske gastronomiske palet, hvor han har stiftet og været involveret i adskillige tiltag.