Erhverv

Mineralvandsproducent fra Ribe tabte penge - igen

Både top- og bundlinje var en smule i bedring hos Mineralvandsfabrikken Frem, men bunden var stadig i minus.

Et udpluk af mineralvandsfabrikken Frems produkter.  Foto: Frem

Alle på stribe, drikker måske ikke helt nok Frem fra Ribe. Mineralvandsfabrikken Frem A/S leverede i hvert fald et regnskab for 2019 med minustal, selvom der var en smule bedre takter end i det foregående år.

Omsætningen for den i dag Fuglsang-ejede mineralvandsfabrik endte på knap 12,7 mio. kr., hvilket er cirka en million kroner bedre end omsætningen i det foregående år 2018.

Indtjeningen udeblev dog stadig, da Mineralvandsfabrikken Frem A/S for fjerde år i træk måtte indkassere et underskud. Det negative resultat lød på et tab på knap 1,4 mio. kr., hvilket stadig var markant bedre end det foregående år, hvor mineralvandsfabrikken tabte 3,5 mio. kr.

Egenkapitalen skrumpede fra 4,4 mio. kr. i 2018 til 3 mio. kr i 2019.

Selskabets aktiviteter har ifølge regnskabet været væsentligt påvirket af coronaudbruddet med et mærkbart fald i omsætningen efter aflæggelsen af årsrapport for 2019.

»Om end det er i et tidligt stadie at vurdere de fulde effekter, er det ledelsens vurdering, at udbruddet vil få negative konsekvenser for det kommende regnskabsårs resultat,« fremgår det af årsregnskabets ledelsesberetning.

Mineralvandsfabrikken Frem A/S har gjort brug af hjælpepakkerne under coronakrisen.

Frem har et produktsortiment bestående af mineralvand i form af sodavand og frugtsaft. Blandt andet den klare cola og blå- og grøn sportsvand er en del af sortimentet.

Det første spadestik til mineralvandsfabrikken Frem blev taget i 1949, hvor Egon Adelhardt Nielsen startede en produktion op i Ribe, som på dette tidspunkt var Jyllands største by uden en sodavandfabrik. Sidenhen overdrog Egon Adelhardt Nielsen familievirksomheden til sine sønner Palle og Egon Adelhardt i 1978.

I 2016 overtog Fuglsang Holding A/S, der er selskabet over familiebryggeriet Fuglsang fra Haderslev, Mineralvandsfabrikken Frem. Fuglsang har brygget øl siden 1865.

Læs også