• Opdateret 04/09/2020 kl. 14:18
Erhverv

Parken dømt i millionsag - regningen sendes videre til Don Ø og Jørgen Glistrup

Rederiet Clipper Group stævnede i 2016 Parken Sport & Entertainment (PSE) for 83 mio. kr. i en udløber af sagen om kursmanipulation. Nu er der faldet dom.

Artiklens øverste billede
Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup har fredag fået en dom mod sig fra deres tid i Parken. Foto: Jens Dresling

Det juridiske slagsmål mellem rederiet Clipper Group og Parken Sport & Entertainment (PSE) er foreløbigt ovre, og det er den tidligere ledelse i PSE i form af forhenværende bestyrelsesformand Flemming Østergaard, der går under navnet Don Ø, og forhenværende adm. direktør Jørgen Glistrup, som skal betale regningen.

Det står klart efter, at Københavns Byret i dag har afsagt dom i den civile erstatningssag mellem Clipper Group og PSE, som Don Ø og Jørgen Glistrup blev trukket ind i. PSE er blevet dømt til at skulle betale 3.750.000 kr. i erstatning til Clipper Group. Men retten har samtidig bestemt, at det er Don Ø og Jørgen Glistrup, som skal betale erstatningen for PSE.

Clipper Group stævnede PSE i september 2016 for 83 mio. kr. Det skete, efter at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i september 2015 blev dømt for kursmanipulation i 2007 og 2008 med Parken-aktien ved Københavns Byret.

Dommen blev anket til Landsretten, hvor både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i marts 2017 blev idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Sagen, der nu er afsluttet ved Københavns Byret, tog sin begyndelse i 2008, da Clipper Group ad to omgange købte i alt 75.000 aktier i PSE til en kurs på 1.200 kr. pr. aktie. I alt 90 mio. kr.

Da Clipper Group i løbet af 2010 solgte sin ejerandel i PSE, fik rederiet lidt over 7 mio. kr. ud af salget. Værdien var altså dykket med ca. 90 pct. Og det var netop differencen på ca. 83 mio. kr., som Clipper Group stævnede PSE for.

Clipper Group mente, at købet af aktierne i 2008 skete til en kurs, der var manipuleret. Og det har rederiet nu byrettens ord for.

»Efter bevisførelsen i denne sag og på baggrund af Østre Landsrets dom af 23. marts 2017, er det godtgjort, at købet af aktieposten på de 90 mio. kr., som følge af den strafbare kursmanipulation, skete til en kurs på et kunstigt niveau over Parken-aktiens værdi i markedet, og det er derfor bevist, at Clipper har lidt et tab i forbindelsen købet af Parken aktierne,« fremgår det af begrundelsen for dommen.

Clipper Group kom ikke igennem med kravet om ca. 83 mio. kr., Det skyldes bl.a., at »Clippers salg af aktierne på de anførte tidspunkter ikke skete som følge af en mistanke om strafbar kursmanipulation, men fordi Clipper som følge af eftervirkningerne af finanskrisen manglede likviditet,« fremgår det af begrundelsen for dommen.

Erstatningen er i stedet blevet fastsat skønsmæssigt til 3.750.000 kr.

Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup oplyser til Børsen, at de ikke har nogen kommentarer til dommen. PSE »vil i de kommende dage i samråd med selskabets advokat analysere dommen og dens præmisser,« oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.