Serier

Nordens største fitnesskæde kæmper med økonomien i Danmark

Sats Danmark, det tidligere Fitness dk, har på fem år tabt næsten 400 mio. kr. Egenkapitalen er nu negativ, men moderselskabet holder hånden under fitnesskæden i Danmark.

Corona rammer verden
Sats taber mange millioner i Danmark. Foto: Steen Wrem

Nordens største fitnesskæde Sats bløder millioner i Danmark, hvor kæden har 30 centre.

Det sker gennem selskabet Sats Danmark, der tidligere var kendt som Fitness dk, indtil Sats Group købte selskabet af Parken Sport & Entertainment i 2018 for 100 mio. kr.

Et nyt regnskab fra Sats Danmark viser, at underskuddet i 2019 landede på 88 mio. kr. Dermed er det samlede tab for selskabet nu oppe på næsten 400 mio. kr. over de seneste fem år.

Det nye milliontab har gjort egenkapitalen negativ. Sats Danmarks moderselskab har derfor lavet en støtteerklæring, så der »tilføres den nødvendige likviditet i takt med, at behovet opstår«, som der står i regnskabet.

Sats Group er børsnoteret i Norge og har Tryg-ejeren Tryghedsgruppen som største aktionær med et ejerskab på 30 pct.

Sats Danmark forventer at reetablere egenkapitalen over en treårig periode, og det skal ske gennem en satsning på København og Nordsjælland.

Den strategi førte til, at Sats i juli valgte at sælge alle sine centre i Jylland og på Fyn til konkurrenten Fitness 1. En kæde, der i øvrigt snart omdannes og bliver fundamentet i den nye storsatsende kæde Fitness X.

Sats Danmark forklarer, at likviditetsberedskabet er godt trods coronakrisen, som ellers har taget hårdt på fitnessbranchen.

Sats havde i fjor knap 100.000 medlemmer i Danmark, hvor selskabet gennemsnitligt beskæftigede 225 ansatte i løbet af året.

Læs også
Top job