Erhverv

Amerikas rigeste har aldrig været rigere

De 400 mest velhavende mennesker i USA har øget deres samlede formue med 8 pct. i forhold til sidste år.

Jeff Bezos topper atter listen over de største formuer. Foto: AP Photo/Cliff Owen

De rigeste amerikanere bliver rigere og rigere.

Det står klart, efter Forbes for nyligt udsendte dets liste over de 400 mest velhavende mennesker i USA.

Ifølge Forbes råder de 400 rigeste amerikanere i 2020 over en samlet formue på 3,2 billioner dollars, hvilket er 8 pct. mere end sidste år.

Med stigningen sætter de 400 rigeste amerikaneres samlede formue rekord som den største, siden Forbes startede med at følge formuerne for 39 år siden.

Det er specielt blandt de øverste på listen, hvor væksten har været markant. De allerrigeste står også for en meget stor andel af de samlede 3,2 billioner dollars.

»Meget af rigdommen er yderst koncentreret. De 21 rigeste på listen står for 42 pct. af den samlede rigdom,« siger Kerry A. Dolan fra Forbes i en pressemeddelselse.

Den rigeste på listen er fortsat Amazon-stifteren Jeff Bezos, der med en heftig stigning i Amazon-aktien rundede en astronomisk milepæl på 200 mia. dollars tidligere på året. Han er den første i historien til at krydse denne milepæl.

På listen står han dog blot noteret for 179 mia. dollars, da den er lavet ud fra aktiepriser og valutakurser fra 24. juli 2020, skriver Forbes.

På listen er der ifølge Forbes blevet rokeret godt rundt siden sidste år. Eric Yuan, der er adm. direktør for videotjenesten Zoom, er eksempelvis kommet op på listen med en formue på 11 mia. dollars.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har derimod taget et gevaldigt dyk i graderne med en degradering fra en placering som nummer 275 i 2019 til at ligge på placeringen som nummer 352 i 2020. Præsidentens formue er ifølge Forbes skrumpet fra 3,1 mia. dollars til 2,5 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også