Salling Group siger nej tak til forhandling om Magasin

De syv danske Magasin-stormagasiner er ifølge et britisk medie sat til salg. Salling Group er ikke blandt de aktuelle bydere i en sådan proces.

Magasin du Nord med danske stormagasiner er del af den brtitiske Debenhams-koncern, som er i økonomiske vanskeligheder. PR-foto: Magasin

De danske Magasin-stormagasiner kan stå over for et snarligt, muligt salg. En af de måske oplagte købere, dagligvarekoncernen Salling Group, holder sig dog angiveligt fortsat ude af en mulig købsproces.

Siden 2018 har der været salgssnak om netop danske Magasin du Nord med syv stormagasiner og en webshop. Den britiske ejer, børsnoterede Debenhams, meldte nemlig da ud, at der var klare overvejelser om at afhænde Magasin. Det som led i en plan om at komme ud af økonomiske udfordringer for den samlede Debenhams-koncern med op mod 150 butikker i Storbritannien, Irland og Danmark.

Det britiske medie The Times skriver nu, at der er hyret både en rådgiver og en investeringsbank til at sætte fart i en salgsproces.

Det åbner atter for spekulationer om mulige købere – og dermed kan en pil også igen peges i retning mod Salling Group. Koncernen har ud over dagligvarekæderne Føtex, Netto og Bilka nemlig bl.a. Salling-stormagasiner i Aarhus og Aalborg.

Dagligvarekoncern
 • Salling Group driver butikskæderne Netto, Bilka og Føtex samt to Salling-stormagasiner.
 • Har ca. 1.400 butikker i Danmark, Tyskland og Polen.
 • Dertil kommer bl.a. en række onlineshops – herunder Wupti, Skagenfood, burgerrestauranter i kæden Carl’s Jr., Starbucks-kaffebarer og Fætter BR-legetøjs-butikker.
 • Koncernen er fuldt ejet af Salling Fondene, efter at A. P. Møller-Mærsk tidligere var med i ejerkredsen.

Koncernchef Per Bank skriver dog i en besked til Finans, at hans kommentarer er de samme som han gav i efteråret 2018 om emnet. Da konstaterede Salling-chefen:

»Vi har sagt nej tak til at indgå i en proces om Magasin. Vores Salling-stormagasiner er inde i en rigtig flot udvikling, men jeg vurderer ikke, at vi skal bruge kapital på flere stormagasiner. Vores fokus ligger på at udvikle den nuværende forretning, selvom vi selvfølgelig også holder øje på nye muligheder.«

Salling Group har i juni 2020 lanceret en storhandel om at overtage britiske Tescos 300 butikker i Polen. Samlet er der tale om en investering på over 3 mia. kr.- til handlen samt ombygning af de overtagne butikker - for at styrke discountkæden Netto i Polen. Samtidig er Salling Group bl.a. i gang med en stor millioninvestering i koncernens digitale forretning her i landet.

Danske Magasin du Nord blev i 2009 overtaget af Debenhams, da den danske stormagasinvirksomhed kæmpede med underskud og var tæt på at gå konkurs. De seneste år har Magasin dog haft en stabil omsætning og millionoverskud på bundlinjen.

Magasin du Nord
Driver stormagasiner her:
 • Kgs. Nytorv i København
 • Lyngby
 • Field’s på Amager
 • Rødovre
 • Odense
 • Aarhus
 • Aalborg
 • Også egen webbutik.

Britiske Debenhams har gennem en længere periode haft store økonomiske udfordringer, og siden foråret 2019 været under betalingsstandsning og rekonstruktion. Derfor har långivere overtaget kontrollen af selskabet.

Ifølge The Times har netop långiverne nu igangsat en separat salgsproces af danske Magasin, der er et af koncernens aktiver. Mediet skriver, at vurderingen lyder, at et salg kan indbringe 1,2-1,6 mia. kr. Salgsprocessen håndteres ifølge The Times af investeringsbanken Lazard og advokathuset Freshfields Bruckhaus Deringer.

Fra en talsmand hos Debenhams presserådgiver i London lyder meldingen tirsdag, at der ingen kommentarer er til artiklen i The Times om Magasin du Nord.

Læs også
Top job