Erhverv

Tiktok-bud fra Oracle skal gennemgås af amerikanske myndigheder

Siden præsident Trumps bekendtgørelse om, at Tiktok skulle opkøbes for at undgå et forbud mod den kinesiske app, har der været flere bud fra store virksomheder - heriblandt Microsoft, som i længere tid blev set som frontløberen for købet. Foto: Jonathan Ernst

Det amerikanske finansministerium vil gennemgå en aftale mellem softwareproducenten Oracle og andre parter om købet af kinesiske Tiktok. Den potentielle aftale med amerikanske Oracle vil øge medstifteren Larry Ellisons forhåbninger om at kunne hamle op med Amazon og Microsoft.

Det skriver Wall Street Journal.

Siden præsident Trumps bekendtgørelse om, at Tiktok skulle opkøbes for at undgå et forbud mod den kinesiske app, har der været flere bud fra store virksomheder - heriblandt Microsoft, som i længere tid blev set som frontløberen for købet.

Nu har firmaet bag Tiktok - Bytedance - angiveligt accepteret et tilbud fra Oracle, hvor softwareudbyderen vil fungere som den amerikanske teknologileverandør, skriver avisen.

Ifølge personer bekendt med sagen har Oracle nu overgået teknologi-giganten Microsofts tilbud, og det kan skabe kraftig medvind for softwareudbyderen i fremtiden.

- Oracle viser, at det kan klare de tungeste arbejdsbelastninger i den offentlige cloud-løsning, og det er lige præcis, hvad virksomheden stiler efter, siger Ray Wang, grundlæggeren af rådgivningsfirmaet Constellation Research, til Wall Street Journal.

Tiktok er de seneste år vokset kraftigt i USA og har nu omtrent 100 mio. månedlige brugere, mens tallet var på 11 mio. brugere tilbage i 2018.

Oracles håb om at tage fart vokser i lyset af den potentielle aftale, og i tilfælde af, at Tiktok-aftalen kommer i hus, vil den markere Oracles anden store aftale under pandemien.

Tidligere landede Oracle en cloud-aftale med Zoom Video, da videokonference-appen havde brug for mere kapacitet til at håndtere den stærke efterspørgsel fra hjemmearbejdende, skriver Wall Street Journal.

Læs også