Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Så mange politianmeldelser er der kommet om mulig snyd med hjælpepakker

Der er blevet foretaget flere 100 politianmeldelser af mulig svindel med tre forskellige hjælpepakker.

Corona rammer verden
Københavns Byret afsagde i august den første dom i en en sag om snyd med hjælpepakker. Arkivfoto: Jens Dresling

Der kan være svindlet for et tocifret millionbeløb med de hjælpepakker, som er blevet spændt ud under den danske økonomi i forbindelse med coronapandemien. Det fremgår af et svar til Folketingets Erhvervsudvalg fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Der er blevet foretaget 115 politianmeldelser i forbindelse med tre hjælpepakker. Det drejer sig om kompensationsordningen for faste omkostninger, kompensationsordningen for selvstændige mv. og lønkompensationsordningen. Opgørelsen blev lavet den 15. september.

Af svaret fremgår det, at der er blevet lavet to politianmeldelser for et beløb på ca. 0,2 mio. kr. for mulig svindel med ordningen for faste omkostninger. For kompensationsordningen for selvstændige mv. er der blevet foretaget 18 politianmeldelser for et beløb på ca. 1,9 mio. kr., og endelig er der lavet 106 anmeldelser for ca. 34,8 mio. kr. i forbindelse med lønkompensationsordningen.

»Flere politianmeldelser omfatter mulig svindel med flere hjælpepakker af samme ansøgervirksomhed. Summen af politianmeldelser på tværs af de enkelte ordninger er derfor større end den samlede total på 115,« fremgår det af svaret, hvor det samtidig fremgår, at der er blevet lavet to politianmeldelser i forbindelse med ansøgninger om kompensation for aflysning af større arrangementer på ca. 0,4 mio. kr.

Det bringer det samlede beløb, som der kan være svindlet eller forsøgt svindlet med, op på mere end 37 mio. kr.

Den første dom om svindel med hjælpepakker faldt den 19. august ved Københavns Byret. Her blev en 29-årig mand idømt halvandet års fængsel. Manden erkendte selv, at han som indehaver af et varebilsudlejningsfirma uretmæssigt søgte om lønkompensation til fem opdigtede medarbejdere for 427.500 kr.

Da de første hjælpepakker så dagens lys, blev partierne på Christiansborg enige om at forhøje strafferammerne for bl.a. svindel med redningspakkerne.

Straffene skulle i disse situationer hæves til det firedobbelte.

»Regeringen vil slå hårdere ned på dem, der begår kriminalitet i lys af coronaepidemien, for når hele samfundet står på den anden ende og strækker sig til det yderste for at få enderne til at møde, så er det undergravende for vores samfund, hvis kriminelle slår sprækker i den kæmpe indsats, der bliver gjort over hele landet,« sagde justitsminister Nick Hækkerup.

BRANCHENYT
Læs også