Erhverv

Elon Musk i lækket e-mail: »Der er mulighed for at sætte rekord«

Det kommer dog til at kræve en heftig slutspurt, hvis Tesla skal nå målet om en rekord for flest leverede biler på et kvartal.

I en lækket e-mail fra Elon Musk til sine ansatte fortæller Teslas adm. direktør, at han ser muligheder for et rekordkvartal. Foto: AP/John Raoux

Den amerikanske elbilsgigant Tesla har mulighed for at levere et rekordresultat i tredje kvartal, fremgår det af en lækket e-mail, som stifter og adm. direktør Elon Musk har sendt til sine ansatte.

Dette skriver Electrek.

Rekorden for flest leverede biler på et kvartal for Tesla er ifølge den adm. direktør inden for rækkevidde, men det kommer til at kræve, at Tesla leverer flere biler per dag, end de nogensinde har gjort, indtil kvartalets udløb. Det fremgår det af e-mailen, som har titlen »Alle mand på dæk«.

»Vi har en mulighed for at sætte rekord for flest leverede biler på et kvartal, men det kræver, at vi leverer hårdt, hvis vi skal nå det. Vi skal levere det højeste antal biler per dag, vi nogensinde har leveret,« skriver Elon Musk ifølge Electrek i den lækkede e-mail til sine ansatte.

Det er i tidligere kvartaler set, at Tesla kan levere en suveræn slutspurt. Ifølge Electrek har der været eksempler på, at Tesla i tidligere kvartaler har leveret 30 pct. af alle kvartalets biler inden for den sidste uge i kvartalet.

Elon Musk beskriver leveringen af biler som det absolut vigtigste, men også en stærk produktion fra Teslas bilfabrikker er essentiel.

»Betragt venligst billeverancen som værende den absolutte topprioritet. Det er dog også ekstremt vigtigt, at vi opretholder vores fabriksproduktion så høj som mulig i de sidste ti dage. Det er vitalt for det californiske marked,« skriver Elon Musk ifølge Electrek til sine medarbejdere.

Teslas tidligere rekord for flest leverede biler blev ifølge Electrek sat i fjerde kvartal 2019, hvor elbilgiganten leverede 112.000 biler.

BRANCHENYT
Læs også