Erhverv

»Det gør ondt«: Vermund opgiver sit arkitektfirma

I 14 år har Nye Borgerliges formand drevet arkitektvirksomhed. Det er nu slut.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, er ikke længere indehaver af en arkitektvirksomhed og tegnestue. Foto: Casper H. Christensen

Folketingspolitiker og formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har i løbet af sommeren måtte opgive at drive sin arkitektvirksomhed og tegnestue videre.

Det fremgår af cvr-registeret, at hun har lukket enkeltmandsvirksomheden Vermund Gere Arkitekter MAA. Vermund bekræfter lukningen af arkitektvirksomheden, som hun har drevet siden 2006.

»Som formand for et parti på Christiansborg må jeg bare erkende, at jeg ikke har tid til at tegne huse i øjeblikket. Oprindeligt var min tanke, at jeg skulle beholde firmaet og arbejde som arkitekt ved siden af politikerlivet. Men det kan ikke lade sig gøre. Jeg stiller mange krav til mig selv, og det vil jeg ikke gå på kompromis med,« siger hun og forklarer, at det heller ikke til sidst kunne betale sig for hende at drive virksomheden videre.

Vermund blev uddannet arkitekt i 2001 og valgte fem år senere at lave sin egen tegnestue med sin nu eksmand Johnny Gere. Han har nu besluttet at køre sin egen arkitektvirksomhed videre.

»Gamle kunder ringer stadig og vil have hjælp. Dem må jeg sende videre, selvom det gør ondt og ikke er rart,« siger Pernille Vermund.

Når og hvis hun engang er færdig med politik, vil hun gerne være arkitekt igen.

»Det har været svært at lukke firmaet, for i arkitektbranchen tager det tid at bygge referencer og et kundegrundlag op. Det har jeg nu smidt på gulvet. På den måde må jeg sige, at det er lidt risky business at kaste sig ind i politik, når man er selvstændig erhvervsdrivende,« siger Pernille Vermund.

Hun var med til at stifte Nye Borgerlige i 2015, efter i en årrække at have stillet op for Det Konservative Folkeparti.

Ved folketingsvalget i 2019 kom Nye Borgerlige over spærregrænsen og fik fire mandater. I de seneste meningsmålinger er der dog markant fremgang at spore for Nye Borgerlige.

Læs også
Top job