Erhverv

Lars Larsen Group skyder milliard i grøn energi

Selskabet, der blandt andet ejer Jysk, går ind i et helt nyt område.

Jacob Brunsborg har efter faderens død i fjor overtaget formandsposten i familieselskabet. Foto: Joachim Ladefoged.

Lars Larsen Group, der er selskabet bag Jysk, skyder nu et milliardbeløb i grøn energi.

Lars Larsen Group har konkret givet tilsagn om en investering på 1 mia. kr. i Copenhagen Infrastructure Partners’ (CIP) fjerde fond og er klar til at sætte flere millarder til, lyder det.

CIP er et investeringsselskab, der fokuserer på projekter inden for vind- og solenergi.

»Det er en klar strategi, at vi også ønsker at investere i grøn teknologi. Det skyldes ikke mindst, at vores ejere har taget et valg om, at ansvarlighed er en grundlæggende værdi i Lars Larsen Group. Det inkluderer også en målsætning om at investere vores midler i projekter, der kan være med til at reducere vores verdens CO2-udledning. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at understrege, at det ganske enkelt er en god investering,« siger Jesper Lund i en pressemeddelelse.

Finans kunne tidligere på ugen berette, at CIP har rejst 30 mia. kr. til en ny fond, som bliver verdens største grønne infrastrukturfond.

Fonden, som kan ende med at blive væsentligt større, skal investere op imod 100 mia. kr. over de næste tre år.

Managing Parter i Copenhagen Infrastructure Partners, Jakob Baruël Poulsen, glæder sig over, at Lars Larsens Group har valgt at investere i fond 4.

»CIP’s fonde investerer globalt i store grønne energiprojekter. Kapital fra danske institutionelle investorer og familiekontorer er en grundpille heri, og vi værdsætter den tillid, som Lars Larsen Group har vist os, og ser meget frem til samarbejdet,« udtaler Jakob Baruël Poulsen i meddelelsen.

Jesper Lund overtog posten som topchef for Lars Larsen Group i februar og den nye strategi er kommet til verden i tæt samarbejde med bestyrelsesformand Jacob Brunsborg, der er Lars Larsens søn.

Planen er, at Lars Larsen Group får en ny og mere aktiv rolle som langsigtet investor i blandt andet bæredygtige grønne projekter.

»Lars Larsen Group er en meget velkonsolideret virksomhed, og det giver os en unik mulighed for at indtræde som investor i større projekter indenfor blandt andet energisektoren. Derfor skal investeringen i Copenhagen Infrastructure Partners ses som første skridt. Vi skal gøre mere på sigt,« siger Jesper Lund.

CIP blev etableret af en håndfuld Dong-veteraner - det nuværende Ørsted - i 2012, herunder Jakob Baruël Poulsen, Christian T. Skakkebæk og Torsten Lodberg Smed, som siden har haft stor succes med at finde, udvikle og opføre grøn infrastruktur som havvindmølleparker, hvilket har fået investorerne til at strømme til.

Lars Larsen Group er kontrolleret af Lars Larsens to børn, formand Jacob Brunsborg og bestyrelsesmedlem Mette Brunsborg, der arbejder som landmand, og deres børn.

BRANCHENYT
Læs også