Erhverv

Jysk-familien vil opføre boliger i flere byer

Lars Larsen Group håber at opføre hundredvis af nye bæredygtige boliger i flere byer. Det sker som led i et nyt kursskifte i den kendte milliardkoncern.

Jacob Brunsborg har efter sin far Lars Larsens død overtaget posten som bestyrelsesformand i familieselskabet, som nu satser på nye områder. Foto: Joachim Ladefoged

Familien efter den afdøde Jysk-købmand Lars Larsen vil nu opføre op mod 300 boliger i byerne Silkeborg og Skanderborg.

Milliardkoncernen Lars Larsen Group har således købt sig ind i de to ejendomsprojekter Byhaven og Vestermøllehøj i henholdsvis Silkeborg og Skanderborg.

Lars Larsen Group
Ud over Jysk-koncernen med 2.900 butikker i 51 lande ejer familien bag bl.a. følgende selskaber, som er en del af Lars Larsen Group:
 • Ilva (møbelkæde)
 • Bolia.com (møbler)
 • Actona (produktion af møbler)
 • Sengespecialisten (butikskæde)
 • Scancom (havemøbler)
 • Letz Sushi (restaurantkæde)
 • Himmerland Golf og Spa Resort
 • Interior Direct (møbelleverandør til bl.a. hoteller).
 • Garia (golfbiler)
 • Ferdinand (hotel og restaurant i Aarhus)
 • Vision Properties (ejendomme)
 • Solid Leasing (biler)
 • One A A/S (designselskab - ejernandel 30 pct.)

Det sker som en del af det kursskifte, Lars Larsen Group har sat gang i med Dyne-købmandens søn, Jacob Brunsborg, som formand. Et kursskifte, der skal gøre milliardkoncernen mindre afhængig af Jysk og nu føre til flere investeringer i nye områder, herunder i ejendomme.

Lars Larsen Group vil ikke afsløre, hvor stor investeringen i de to ejendomsprojekter i Silkeborg og Skanderborg er. Men i begge ejendomsselskaber er Lars Larsen Group blevet hovedaktionær og har indsat Carsten Iversen, finansdirektør i Lars Larsen Group, som direktør.

»Helt simpelt handler det om, at vi anser projekterne som en god investering i tråd med de værdier, som Lars Larsen Group bygger på. Derfor investerer vi også helhjertet i projekerne,« siger Carsten Iversen.

Det mest fremskredne af de to boligprojekter er Byhaven i Silkeborg, hvor lokalplanen i øjeblikket er i høring. Byhaven rummer fire punkthuse på mellem tre og syv etager. I alt skal der bygges op mod 80 boliger, ligesom der skal laves opholdsgader og grønne havemiljøer.

Vestermøllehøj-projektet i Skanderborg mangler fortsat at få udarbejdet en lokalplan. Tidligere projektbeskrivelser af Vestermøllehøj har lagt op til 179 boliger. Det skal være en blanding af lejligheder og huse, som tilsammen danner en cirkel, hvor der i midten er en stor grøn park.

»Det har fra begyndelsen været en vigtig del af projekterne, at det skal være gode steder at bo. Derfor skal der etableres grønne områder i forbindelse med boligerne. I tråd med værdierne i Lars Larsen Group er det også vigtigt at have fokus på bæredygtighed i forbindelse med selve byggeriet. Det kommer til at påvirke valg af byggematerialer, etablering af solceller og meget andet,« siger Carsten Iversen.

Kommer ejendomsprojekter til at fylde mere i Lars Larsens Groups portefølje?

»Det kan jeg ikke svare på, da vi ikke har noget specifikt mål om, hvor stor en andel ejendomsprojekter skal fylde. Uanset hvilken type af projekter, vi kigger på, vil vi altid vurdere det enkelte projekt ud fra det forventede afkast. Det betyder, at ejendomsprojekterne kun kommer til at fylde mere, hvis det giver det største afkast.«

Er der en overordnet strategi for ejendomsprojekterne?

»Ja og nej. Vi har nogle generelle krav i forhold til, hvordan vi investerer. Men så længe projekterne lever op til dem, vil det altid være en individuel vurdering af det enkelte projekt. Det betyder, at Lars Larsen Group kan investere i meget forskellige ejendomsprojekter, så længe projekterne og afkastet er attraktivt,« siger Carsten Iversen.

Læs også
Top job