Erhverv

Kun for voksne: Ærø Hotel bliver Danmarks første uden børn

Ærø Hotel indfører en aldersgrænse på 16 år for deres gæster.

Hotel på Ærø bliver angiveligt det første i Danmark, der bliver børnefrit. Arkivfoto: Colourbox

Fra 1. januar kan man ikke længere have børn med på ferie på Ærø Hotel. Hotellet indfører en aldersgrænse 16 år, og dermed bliver hotellet et såkaldt voksenhotel. Det skriver fyens.dk.

Til netavisen forklarer Nick Brammer, der er general manager på Ærø Hotel, at man indfører aldersgrænsen for at kunne sikre hotellets gæster mulighed for ro og fordybelse.

Han beskriver, at de modne gæster har mere tid og lyst til at snakke, og at der er mindre stress omkring dem.

»Det bliver en smule familiært, når vi har voksne gæster på hotellet. Sådan er det ikke med børnefamilierne, for de skal jo underholde deres børn. Det modne publikum har tid til at interessere sig og at blive interesseret for,« forklarer Nick Brammer.

Han oplyser, at hotellet i forvejen primært besøges af modne gæster, og at man med indførelsen af aldersgrænsen også undgår at skuffe de børnefamilier, der søger mod hotellet og fejlagtigt forventer, at man har en masse tilbud til børn.

Konceptet med voksenhoteller har i flere år været en velkendt fænomen i charterbranchen. Spies åbnede eksempelvis sit første voksenhotel i 2008, og siden har rejsebranchen blot oplevet stigende efterspørgsel på børnefri hoteller.

Fra Tui forlød det i 2017, at hver femte kunde valgte at bo på et børnefrit hotel eller et hotel med børnefri zone.

Men det er angiveligt første gang, at konceptet bliver indført i Danmark. Fyens.dk har talt med brancheorganisationen Horesta, der ikke kan erindre, at der tidligere har været danske hoteller med konceptet ”voksenhotel”.

BRANCHENYT
Læs også