Erhverv

Medie: Hovedmistænkt i udbyttesag vil møde op til eventuel straffesag i Danmark

Sanjay Shah, der er hovedmistænkt i udbyttesagen, hvor den danske statskasse blev svindlet for i omegnen af 12,7 mia. kr., er klar til en dansk retssag ifølge Børsen.

Sanjay Shah, der er mistænkt for at være involveret i svindel med udbytteskat. Foto: PR

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah, der er hovedmistænkt i udbytteskandalen, afviser i et interview med Børsen ikke at rejse til Danmark for at stå til rådighed i en eventuel straffesag.

Dette skriver mediet.

Udbyttesagens hovedmistænkte og helt centrale person, Sanjay Shah, har siden 2009 levet i Dubai, som Danmark ikke har nogen udleveringsaftale med.

Trods manglende udleveringsaftale siger han i et nyt interview med Børsen, at han har i sinde at møde op i retten i Danmark, hvis han skulle blive tiltalt af det danske politi.

»Hvis det kommer dertil, at jeg bliver tiltalt, så vil jeg komme, ja. Og jeg ved, at det værste, der kan ske, er, at jeg bliver smidt i fængsel i tre år,« siger Sanjay Shah til Børsen.

Udbyttesagen, som Sanjay Shah er mistænkt i, startede i 2015, hvor Skat afdækkede, et internationalt netværk, som viste sig at have fået udbetalt milliarder i refusion af udbytteskat, som netværket ikke var berettiget til.

Den britiske erhvervsmand med base i Dubai, Sanjay Shah, skulle ifølge myndighederne være hovedmanden bag netværket.

Danske myndigheder mener, at den påståede svindel har kostet den danske statskasse i omegnen af 12,7 mia. kr.

I et tidligere interview med Bloomberg fortalte Sanjay Shah, hvordan danske myndigheder havde tilbudt ham et forlig for at afslutte udbyttesagen. Han skulle efter eget udsagn agere informant og tilbagebetale omkring 1,9 mia. kr. til den danske stat for at undgå en retssag.

»Svaret fra de danske myndigheder var: ”Tilstå alle anklager, tilbagebetal alle de penge du har fået, og fortæl os hvordan handlerne blev lavet. I bytte vil vi give dig en fire dages retssag i Danmark - i stedet for fire måneder - og en rigtig fin fængselscelle til din fire år lange straf. Det afviste jeg naturligvis« ”,« skrev Sanjay Shah i en e-mail til Bloomberg.

Han afviste desuden at have brudt loven og sagde i stedet, at han lovligt havde udnyttet et hul i loven.

Bagmandspolitiet, også kendt som SØIK, afviste på daværende tidspunkt at kommentere på Sanjay Shahs udtalelser.

En del af de penge, som det internationale netværk har svindlet den danske statskasse for, er blevet indefrosset, og Sanjay Shah er en af dem, der har fået frosset en del af sin formue.

Læs også
Top job