Serier

Amerikansk lavprisflyselskab taber 1 mia. dollar i tredje kvartal

Corona rammer verden
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Det amerikanske flyselskab Southwest Airlines har tabt 1,2 mia. dollar alene i tredje kvartal, viser lavprisselskabets regnskab.

Ifølge Reuters er der tale om det største tab nogensinde på et kvartal for flyselskabet, der i tredje kvartal 2019 havde et overskud på 659 mio. dollar.

For perioden fra første til tredje kvartal løber underskuddet på bunden op i 2,2 mia. dollar. I de første ni måneder af 2019 havde Southwest Airlines et overskud på 2,3 mia. dollar.

Den samlede omsætning er dykket med 68,2 pct. til 1,8 mia. dollar, hvor det klart største fald er omsætningen i passagerforretningen, der dykker med 72,2 pct. til 1,5 mia. dollar, mens omsætningen i fragtforretningen dykker med 2,4 pct. til 41 mio. dollar.

Selskabet forventer dog at opleve en beskeden forbedring i passagerefterspørgslen i oktober og november. Det får Southwest Airlines til at skrue på forventningen til omsætningen for oktober. Nu forventer selskabet, at omsætningen i oktober vil dykke med 65-70 pct. mod tidligere 65-75 pct., mens omsætningen for november ventes at falde med 60-65 pct.

I forbindelse med regnskabet meddeler Southwest Airlines, at selskabet er i dialog med flyproducenten Boeing om en restrukturering af Southwest Airlines ordrebog, og at selskabet er ved at evaluere, hvor stor flåden skal være i forhold til den nuværende efterspørgsel.

BRANCHENYT
Læs også