Serier

Luftfartselskaber med milliardunderskud skærer ned

American Airlines, British Airways og Lufthansa har alle præsenteret milliard-underskud de seneste dage som konsekvens af covid-19.

Corona rammer verden
Luftfartsselskaber på stribe melder om nye milliard-underskud - også American Airlines. Foto: AP Photo/John Minchillo, File.

275 mio. kr. hver dag. Sådan lyder tabet hos luftfartsselskabet American Airlines i 3. kvartal af 2020. Trods det store tab dagligt er det dog en bedre udvikling end i 2. kvartal. Da tabte selskabet 535 mio. kr. dagligt.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at American Airlines torsdag har præsenteret kvartalsregnskab.

Hele luftfartsbranchen er hårdt ramt af coronakrisen, der gennem året har bremset flyrejsende i stor stil rundt om på hele kloden.

American Airlines rapporterer, at 3. kvartal gav et underskud på 26 mia. kr. I samme periode af 2019 - og før covid-19 - havde selskabet et overskud på 2,6 mia. kr. Omsætningen i kvartalet faldt til 14,5 mia. kr. mod 75 mia. kr. i samme kvartal for et år siden.

Ejeren af det britiske luftfartsselskab British Airways, IAG, har onsdag også præsenteret et kvartalsunderskud – her på 9,7 mia. kr. Ifølge Reuters melder selskabet derfor i takt med yderligere dyk i rejseaktiviteten den seneste tid - som konsekvens af nye smitteudbrud i Europa - om nedskæringer i flyplanen for vinteren.

Tidligere på ugen kom tyske Lufthansa ud med et milliardunderskud for de seneste tre måneder. På linje med British Airways har også Lufthansa - samt en lang række andre luftfartsselskaber, bl.a. Ryanair og Easyjet – meldt om ændringer med nedskæringer i vinterens ellers planlagte fartplan for flyvninger.

BRANCHENYT
Læs også