Serier

SAS presses yderligere af coronaopblusning

Corona rammer verden
Simon Pauck Hansen, SAS direktør i Danmark.
Foto: Stine Bidstrup

Tiltagende smittetryk og nye coronarestriktioner har igen sat maksimalt pres på SAS og Norwegian.

Nye redningspakker kan blive nødvendige, skriver Børsen.

Luftfartsselskaberne havde ellers grund til forsigtig optimisme efter en sommersæson, hvor flere europæiske lande åbnede for udenlandsk turisme.

Men nu har pandemiens anden bølge igen sat i efterspørgslen.

- Vi havde håbet på, at det udviklede sig mere positivt i efteråret, og at vi så ind i en løbende opgang. Sommeren var bedre end planlagt, men vi må konstatere, at når rejsevejledningerne er, som de er, påvirker det efterspørgslen meget negativt, siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS, til Børsen.

Han fortæller samtidig, at SAS i øjeblikket flyver i underkanten af 40 pct. af det normale program.

Ifølge de seneste rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet er der kun fire lande - ud over rigsfællesskabet - som ikke betegnes som karantænelande.

- Vi tilpasser løbende ruteudbuddet til situationen, men de hyppige ændringer i myndighedernes rejserestriktioner gør det meget svært at planlægge, både for os og for kunderne, skriver Andreas Hjørnholm, pressechef i Norwegian, i en mail til Børsen.

Norwegian fortæller, at lånegarantien fra den norske regering ikke vil være tilstrækkelig til at få luftfartsselskabet gennem krisen, som markedsforholdene er nu. Hos SAS har man tiltro til selskabets nye strategi, der indeholder krav om årlige besparelser på 2,9 mia. kr., lyder det.

BRANCHENYT
Læs også