Erhverv

Aston Martin henter penge og adgang til teknologi fra Daimler

Tyske Daimler, der ejer Mercedes-Benz, vil købe en andel af sin britiske pendant Aston Martin Lagonda på op til 20 pct.

Foto: Aston Martin

Det skriver nyhedsmediet Bloomberg News.

Aston Martin Lagonda er ved at rejse 1,3 mia. pund - svarende til 10,7 mia. kr. - gennem obligation- og aktiesalg for at afbetale eksisterende gæld.

Samtidig vil sammenknytningen af de to bilproducenter betyde, at Aston Martin vil få hjælp med at putte hybrid- og elbiler på markedet.

Aston Martin ventes at have 500 mio. pund efter pengeindsprøjtningen, hvilket ifølge selskabets finansdirektør Ken Gregor bør være nok til at efterleve både mellemlange og lange krav.

Den britiske bilproducents pengekasse er ved at løbe tør, efter at den canadiske designer Lawrence Stroll skød 536 mio. pund i selskabet i januar.

- Der er stor tiltro til fremgang, siger Lawrence Stroll til Bloomberg News.

- Vi får den seneste og nyeste og største adgang til al deres teknologi, som vi ikke før har haft i vores syvårige forhold, ved at åbne døren for dem med aktierne og det, at de bliver den andenstørste aktionær efter mig, fortsætter han.

Ola Kallenius, der er topchef i Daimler, sagde tidligere i oktober, at selskabet ikke har i sinde at opkøbe Aston Martin, men at bilproducenternes teknologiske partnerskab vil forblive.

Læs også