- Opdateret 19/11/2020 kl. 07:29
Kasi-Jesper er gået personligt konkurs
Jesper Nielsen blev tidligere på året indstillet til konkurskarantæne og politimæssig efterforskning. Nu er han gået personligt konkurs.
Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, er taget under personlig konkursbehandling ved Sø- og Handelsretten. Det fremgår af en meddelelse i torsdagens udgave af Statstidende.
Jesper Nielsen bekræfter den personlige konkurs og forklarer, at årsagen er de millionbøder, han har modtaget i forbindelse med hans bitre kamp mod smykkeselskabet Pandora. Bøderne er kommet, fordi han har udtalt sig om sagen, selvom den er omgivet af tavshedsklausuler.
»Krigsskader kalder vi det i familien. Dem har vi haft en hel del af de sidste ni år. Pandora-earnoutsagen er meget nær sin afslutning, og familien kan snart kalde sig milliardærer igen,« skriver han i en mail med henvisning til den igangværende voldgiftssag mellem parterne.
Jesper Nielsen kalder det »ren chikane« fra Pandoras side i forbindelse med voldgiftssagen mellem partnerne.
Jesper Nielsen tror på sejr i sagen og fortæller, at hvis det sker »flytter jeg igen tilbage til Danmark for at få opstartet AGK igen, og genoptage min involvering i BIF«, skriver han med henvisning til sine tidligere passionsprojekter AG København og Brøndby IF.
Advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, der er kurator i Jesper Nielsens personlige konkursbo, bekræfter at Pandora har stået bag konkursbegæringen. Han har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.
Pandora oplyser, at den ingen kommentarer har til sagen eller Jesper Nielsens personlige konkurs.
Den personlige konkurs kommer ovenpå et 2020, hvor Jesper Nielsen og hans familie er blevet indstillet til konkurskarantæne for »groft uforsvarlig forretningsførelse«. Samtidig blev Jesper Nielsen og familien indstillet til politimæssig efterforskning for deres ageren i det nu konkursramte selskab Kasi ApS.
Det kunne Finans fortælle tilbage i august.
»Nu må andre vurdere, om der er noget at komme efter,« sagde Boris Frederiksen fra Advokatfirmat Poul Schmith, der er kurator i en stribe konkursboer relateret til Kasi-familien, tilbage i august.
Udover at indstille til konkurskarantæne og politefterforskning kunne Boris Frederiksen også dengang fortælle, at han var gået på jagt efter 13,8 mio. kr. hos Kasi-familiens seneste smykkeeventyr Amazing Jewelry.
Pengene hører ifølge Boris Frederiksen hjemme i Kasi ApS' konkursbo.
»I sidste instans kan det blive en nødvendighed at underkaste Amazing Jewelry ApS en konkursbehandling for at inddrive pengene. Det må vi ultimativt vurdere og overveje sammen med kreditorerne,« sagde Boris Frederiksen i august.
Han tvivlede i samme ombæring på Amazing Jewelrys betalingsevne og forklarede, at familien Nielsen bestrider, at de 13,8 mio. kr. tilhører Kasis konkursbo. Derfor vil familien hverken betale tilbage eller indgå en afdragsordning.
Selskabet Amazing Jewelry ApS er ifølge cvr-registeret stadig aktivt.
Kravet om tilbagebetaling af de 13,8 mio. kr. stammer fra Kasi-familiens salg af miniandele i en potentiel earnout-betaling fra smykkeselskabet Pandora.
Over 500 private investorer har købt miniandelene, og provenuet fra salget er derefter blevet overført fra Kasi ApS til Amazing Jewelry ApS.
Finans har også kunnet fortælle, at Kasi ApS i 2016 ved en fejl fik udbetalt knap 8,8 mio. kr. fra Skatteforvaltningen. De fejludbetalte millioner vedrører refusion af negativ moms og blev udbetalt ad tre omgange i 2016.
Efterfølgende bad Skatteforvaltningen pengene tilbagebetalt gennem Kammeradvokaten. Men det nægtede Kasi-familien, da de fejludbetalte midler allerede var blevet brugt på revisorer, advokater og private gældsposter.
»De penge er blevet brugt på alle mulige regninger. Vi mener, at det er vores penge, og det var den moms, som vi burde have fået tilbage,« sagde Jesper "Kasi" Nielsen i august.
Han kaldte det ikke ligefrem »overraskende«, at skattemyndighederne havde lavet sådan en fejl og henviste til de mange dårlige sager i netop Skatteforvaltningen de senere år.
»Min mor fik et chok, da hun så, at der var kommet 8 mio. kr. ind på kontoen fra skattemyndighederne. Men vi tog for gode varer, at det var vores penge. Derefter gik der et par måneder, inden de (skattemyndighederne, red.) fandt ud af bommerten. De fik dog ikke pengene tilbage, og det kommer de heller ikke til,« sagde Jesper Nielsen.