Erhverv

Kinesisk storejer holder brandudsalg i Norwegian: Sender aktien på slingrekurs

Det kinesiske leasingselskab BOC Aviation, der er blandt de største ejere af Norwegian, har solgt næsten 39 mio. aktier i flyselskabet. Norwegian-aktien er tirsdag ramt af store kursudsving.

Arkivfoto: Finn Frandsen

Det kinesiske leasingselskab BOC Aviation, som er ejet af den kinesiske stat gennem en række datterselskaber, har solgt ud af sine mange millioner af Norwegian-aktier.

Det norske flyselskab oplyser tirsdag i en fondsbørsmeddelelse, at BOC Aviation har solgt 38,9 mio. aktier i Norwegian.

Dermed sidder BOC Aviation tilbage med 182 mio. aktier i Norwegian, hvilket svarer til en ejerdel på lige under 5 pct.

Norwegian-aktien har dagen igennem været på en sand slingrekurs. Aktien startede dagen med et svagt fald, inden den slog kontra og skød hurtigt til vejs.

Tidligt tirsdag eftermiddag var aktien steget med mere end 60 pct., inden nyheden om BOC Aviations brandudsalg blev offentliggjort, hvilket fik aktiefremgangen til at dampe en smule af.

Tirsdag kl. 15.30 er Norwegian-aktien oppe med ca. 30 pct.

BOC Aviation blev storejer i Norwegian i foråret, da det hårdt pressede norske flyselskab fik forhandlet en større krisepakke på plads med sine kreditorer, der bl.a. omfattede en række leasingselskaber - herunder BOC Aviation.

Krisepakken gav flyselskabet adgang til lige under 3 mia. norske kroner i statslige lån, og samtidig nikkede kreditorerne ja til at konvertere adskillige milliarder norske kroner fra gæld til egenkapital i form af nye aktier, hvilket sikrede BOC Aviation en betydelig aktiepost i Norwegian.

BRANCHENYT
Læs også