Erhverv

Bestseller-ejer satser på atomkraft: Kan komme til »at skrive historie«

Anders Holch Povlsen er blandt de nye investorer i den danske virksomhed Seaborg, der vil udvikle fremtidens atomkraft. Her forklarer Holch Povlsens koncern bevæggrunden for investeringen.

Artiklens øverste billede
Tøjmilliardær Anders Holch Povlsen er ny aktionær i den danske atomkraft-virksomhed Seaborg. Foto: Joachim Ladefoged

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er gået ind på nyt territorium.

Som Finans tidligere onsdag kunne fortælle, har han og andre nye investorer været med til at skyde over 100 mio. kr. i den danske virksomhed Seaborg, der vil lave fremtidens atomkraft.

Ifølge Lise Kaae, adm. direktør i Holch Povlsens Heartland-koncern, har Seaborg fået en investering, fordi selskabet har en lovende teknologi, som kan løse verdens udfordringer med at skaffe bæredygtig energi til en voksende befolkning.

»Der er behov for innovation inden for udfordringerne med energi, og Seaborg har et potentiale og en unik løsning. Det specielt i regioner af verden med dårlig adgang til vedvarende energi. Samtidig er det postivt, at selskabet skaber danske arbejdspladser og dansk eksport,« siger hun.

Heartland og Bestseller har bæredygtige løsninger som et fokusområde for investeringer. Det gælder bl.a. en stor investering i solceller. Gennem Better Energy har Heartland sat gang i Danmarks største solcelleanlæg, som opføres ved Holstebro og vil dække et areal på godt 200 hektar.

Nu er kærligheden altså også kastet på atomkraft.

»Nye løsninger skal være med til at standse den globale opvarming, som er nødvednig for at afhjælpe klimaforandringer. Seaborg har set fra vores side holdet og en strategi, så når og hvis det lykkes, kan de komme til at skrive historie. Derfor er vi med,« siger Lise Kaae.

Heartland har med sin investering i Seaborg fået et sæde i selskabets bestyrelse. Det samme har den anden nye prominente medejer Lukasz Gadowski, der er en af Europas førende tech-investorer og var med til at stifte madleveringskæmpen Delivery Hero.

»Udover at de kommer med mange penge, giver de også netværk, åbner døre og kan bidrage med vigtig erfaring og indsigt. Det betyder meget at få den type investorer ind, for de kan virkelig hjælpe os med at skabe værdi, der er langt mere værd end de penge, som de kommer med,« sagde Troels Schönfeldt, medstifter af og adm. direktør i Seaborg, tidligere onsdag om de nye medejere.

Troels Schönfeldt står i spidsen for den danske atomkraft-virksomhed Seaborg, som vil være verdensførende inden for næste generations atomkraft. Foto: Stine Bidstrup

Seaborgs atomreaktor bliver både mindre og langt billigere end traditionelle atomværker, vi kender i dag. På den måde kan Seaborg producere dem på samlebånd og eksportere dem − for eksempel til Sydøstasien.

I Kina har man også investeret stort i teknologien, og derfor er det Seaborgs forhåbning at blive den førende udvikler af den nye atomkraft uden for den kinesiske mur.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.