Erhverv

Ville vende skuden: Tøjgigant i endnu en krise

Den store modevirksomhed Arcadia Group nåede knap nok at kæmpe sig ud af sidste års krise med en stor milliardgæld, da coronakrisen ramte. Nu leder koncernen med lys og lygte efter 248 mio., så de igen kan undgå kollaps.

Den kendte highstreet-kæde Topshop har måtte lukke flere butikker efter ejergruppens store tab.
Foto: Isabel Infantes

Det er ikke mere end halvandet år siden, at den britiske modekoncern Arcadia Group iværksatte en stor plan for at redde sig selv fra kollaps, og nu er den altså gal igen.

Lige nu søger retailgigantens ejer Philip Green med lys og lygte efter en långiver, der kan hjælpe Arcadia gennem julemånederne med 248 mio. kr. Sådan skriver bl.a. BBC.

Arcadia Group, der bl.a. ejer butikskæden Topshop, er lige som mange andre blevet hårdt ramt af coronakrisen, men det stod allerede skidt til længe inden krisen gjorde sit indtog på den store modevirksomhed.

Sidste år måtte koncernen fyre mere end 1000 medarbejder og lukke 48 butikker for at undgå kollaps. Arcadia Group havde dengang en gæld på 1,1 mia. kr. Samme år, viste modegigantens regnskab et tab på 1,4 mia. kr. og et fald i omsætning på 4 pct., hvilket svarer til ca. 15 mia. kr.

Dengang fortalte Arcadia Group, at koncernen havde lagt en klar plan for, hvordan den skulle vende økonomien i løbet af et par år, men det har coronakrisen selvsagt spændt ben for.

Sky News erfarer, at det også i denne omgang kan komme til at koste både butikker og ansatte, hvis Arcadia skal løftes ud af krisen. Med en ny administration på vej, kan op mod 15.000 stillinger og 500 butikker risikere at blive lukket ned.

BRANCHENYT
Læs også