Serier

Coronavaccine kan blive rullet ud inden året er omme

Corona rammer verden
Foto: John Cairns

Sundhedsmyndighederne i både EU og USA kan godkende en coronavaccine, så de er klar til at blive rullet ud allerede inden året er omme.

Det skriver Financial Times.

Storbritannien ventes at være de første til at godkende vaccinen fra Pfizer og Biontech, så de første doser kan leveres 7. december. Det afhænger dog også af Brexit-processen.

Myndighederne i USA venter at en godkendelse vil være på plads kort tid efter et møde 10. december.

- Vi vil sandsynligvis, næsten med sikkerhed, vaccinere en gruppe af personer med førsteprioritet før udgangen af december, sagde Anthony Fauci, der er chef for det amerikanske Institut for Allergi og Infektionssygdomme, til mediet NBC søndag.

Jens Spahn, der er Tysklands sundhedsminister, har fortalt, at Tyskland ligeledes forbereder sig på at den tyske befolkning kan begynde at få vacciner i næste måned, når de europæiske myndigheder har givet grønt lys.

Det Europæiske Medicinalagentur, der godkender medicin i EU, skal næste måned vurdere, om det vil godkende vaccinekandidaterne fra henholdsvis Pfizer og Biontech samt konkurrenten udviklet af Moderna. Det viser interne dokumenter, som Financial Times har fået indsigt i.

Såfremt EU godkender vaccinerne, vil det bane vejen for, at de 27 medlemslande kan påbegynde vacciner før året er omme.

Der er dog fortsat mange forhindringer, og et enkelt fejltrin kan have stor indflydelse på forløbet, siger kilder tæt på Det Europæiske Medicinalagentur ifølge Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også