Serier

Velhavere køber privatfly sammen: »Det er et mareridt at rejse som forretningsmand lige nu«

En stribe kendte erhvervsfolk er gået sammen om at købe et privatfly, så de kan komme nemt og hurtigt rundt i verden i øjeblikket.

Corona rammer verden
Andreas Helgstrand, der er blevet god for et milliardbeløb efter salget af Helgstrand Dressage i 2018, har nu købt sit eget privatfly sammen med to andre velhavende erhvervsfolk.

Tre kendte erhvervsfolk fra Nordjylland har fået nok af luftfartsbranchens problemer og få afgange.

Derfor har de sammen stiftet selskabet CCH Aviation P/S, hvor formålet er køb, salg og leasing af fly.

De tre partnere i det nystiftede selskab er Andreas Helgstrand, Jacob Frederik Christensen og Eigild Bødker Christensen, som hver især har tjent store summer på henholdsvis dressurheste, onlinekasinoet Spilnu og trykkeriet Color Print.

Foreløbigt har de tre erhvervsfolk indkøbt et Bombardier Challenger 605-fly, som skal fragte dem nemt og hurtigt på forretningskritiske rejser i en verden præget af corona.

»Vi har brug for et transportmiddel til at komme rundt i verden. Det er et mareridt at rejse som forretningsmand lige nu, fordi der er så lidt, der passer sammen i lufthavne rundt omkring med almindelige rutefly,« siger Eigild Bødker Christensen, der er det nystiftede selskabs direktør og i forvejen hovedaktionær i flyselskabet Great Dane Airlines.

Han vil ikke afsløre, hvad den nordjyske erhvervstrio har måttet slippe for det nye privatfly fra Bombardier. Men i øjeblikket er flymodellen til salg på nettet til op mod 11 mio. dollars, svarende til knap 68 mio. kr.

Flere flyselskaber, heriblandt SAS, har gjort det klart, at der går flere år, inden tilstandene i luftfarten er på niveau med før corona.

Derfor vil Eigild Bødker Christensen heller ikke afvise, at flere fly kan finde vej til CCH Aviations flåde, og at der kan skabes en forretning på at leje dem ud.

»Der kan godt komme flere fly, for vi er ikke de eneste, der har et problem med at komme rundt i verden. Men nu skal vi først gøre vores egne erfaringer med det første fly,« siger han.

Tidligere på året kunne Finans fortælle, at den tyske gipsmilliardær Alexander Knauf havde købt sig ind i det danske flyselskab Fournais Aviation, hvis grundlægger og hovedaktionær er Saxo Bank-stifter Kim Fournais.

»Selskabet drives med et erhvervsmæssigt formål. Da vi oplever stigende interesse for segmentet omkring privatflyvninger, især i denne tid hvor der ikke er så meget at flyve med som ellers, har vi valgt at udvide ejerkredsen med Alexander Knauf,« sagde Johannes Rovsing, adm. direktør i og medejer af Fournais Aviation, da den tyske gipsmilliardær trådte ind i ejerkredsen.

Johannes Rovsing mente, at coronakrisen kunne give helt nye flyvaner hos mange mennesker og i den sammenhæng medvind til privatflyvninger.

Læs også
Top job