Erhverv

Danfoss-ejer sikrer fremtiden for lokal lufthavn

Bitten og Mads Clausens Fond, der ejer industrigiganten Danfoss, overtager Sønderborg Lufthavn.

Danfoss-arving Peter Johan Mads Clausen foran Alsik Hotel i Sønderborg. Aug 2019. Foto: Bitten & Mads Clausens Fond.

Den erhvervsdrivende fond bag Danfoss har overtaget majoriteten i Sønderborg Lufthavn.

Det fremgår af en meddelelse på Bitten og Mads Clausens Fonds hjemmeside, hvor direktør Per Have understreger vigtigheden af at have en lufthavn i Sønderborg.

»For de globale virksomheder i vores område, som f.eks. Danfoss, er en veludbygget infrastruktur til og fra Sønderborg helt afgørende. Når vi vælger at engagere os i lufthavnen, skal det derfor ses i det perspektiv,« udtaler Per Have.

Et stenkast fra Danfoss’ hovedsæde ligger Linak, som ligesom Danfoss opererer globalt.

Bitten og Mads Clausens Fond har sammen med Sønderborg Kommune stiftet ”Forberedelsesselskabet af 1. januar 2020 A/S”, der har vundet udbudet på Sønderborg Lufthavn. Bitten og Mads Clausens Fond bliver medejer via datterselskabet BMC Holding.

BMC vil få aktiemajoriten på lige godt 50 procent, mens Sønderborg Kommune ejer de andre knapt 50 procent.

Ifølge Per Have sikrer Bitten og Mads Clausens Fonds overtagelse af aktiemajoriteten meget vel lufthavnens overlevelse.

»Alternativt ville der være en risiko for, at lufthavnen lukkede, hvilket ville være til stor skade for virksomheder og turisme i Sønderborg. Lige nu ved ingen, hvordan flytrafikken vil se ud på den anden side af coronapandemien, men med vores engagement i lufthavnen og samarbejdet med Sønderborg kommune, skaber vi ro om den videre drift, og garanterer at der fortsat vil være flytrafik til og fra Sønderborg i årene der kommer,« udtaler han.

Salgsprisen for lufthavnen var blot én krone. Den lave pris skyldes, at man foruden købet af arealer, bygninger, køretøjer og personale, også forpligter sig til at drive lufthavnen med rutetrafik, og det er for nuværende en underskudsforretning. Det forventede underskud i 2020 ender på cirka otte mio. kr.

Danfoss-fonden har i øvrigt andre store engagementer i Sønderborg, herunder byens grønne hotel, Alsik.

BRANCHENYT
Læs også