Erhverv

Fitness World har fået ny topchef

Fitness World Group har fået ny adm. direktør. Det er den fjerde direktør i 2020.

Der har været travlt i svingdøren på direktionsgangen i Fitness World Group i år. Foto: Fitness World

Mens coronakrisen har hærget, har fitnesskæden Fitness World flittigt skiftet ud på topposten. Kæden har således igen fået en ny direktør.

Nu står Morten Bentzen, der tidligere var adm. direktør for Telia i Danmark, i spidsen for Fitness World A/S og Fitness World Group. Morten Bentzen tiltrådte i fitnesskæden den 22. december, hvor Lars Frødstrup fratrådte. Det fremgår af en registrering hos Erhvervsstyrelsen.

For Fitness World, der dækker aktiviteterne i Danmark, er der tale om den tredje direktør i år, mens Morten Bentzen bliver den fjerde chef for Fitness World Group i år. Fitness World Group dækker over hele kæden, altså også de udenlandske aktiviteter, som nu er begrænset til kun i Schweiz, da Fitness World tidligere på året lukkede i Polen og begærede sig selv konkurs i landet.

Morten Bentzen kommer til at stå i spidsen for et selskab, der har været hårdt ramt af coronakrisen. Da virussen fik regeringen til at lukke store dele af samfundet ned i foråret, fik det kædens omsætning i første halvår til at dykke med 42 pct. sammenlignet med samme periode i fjor.

Krisen fik kæden til at skille sig af med et større antal medarbejdere, og i samme omgang blev kæden Urban Gym nedlagt. Det var ikke kun Fitness World, der blev ramt af coronakrisen. I slutningen af 2019 blev kæden købt af den britiske fitnesskæde PureGym, og den nye ejer fik som følge af coronakrisen en millionindsprøjtning.

Da kalenderen skiftede fra 2019 til 2020, var Steen Albrechtslund topchef i Fitness World Group. Han var kommet til som topchef i 2015. I juni i år begyndte rokaderne, da Steen Albrechtslund blev afløst af Niels Meidahl. Han var på posten i lidt under fire måneder, og blev i oktober afløst af Lars Frødstrup, som nåede lidt under to måneder på posten, inden han blev afløst af Morten Bentzen.

Morten Bentzen var tidligere adm. direktør i Telia i Danmark. Her havde han været i 15 år, inden han stoppede i august 2019.

»Det er en af de sværeste beslutninger i min karriere. Jeg holder utroligt meget af mine dygtige og dedikerede kolleger i Telia. Og den teknologiske udvikling og nådesløse konkurrence i telebranchen har en særlig dynamik, som jeg kommer til at savne. Tiden er dog den rette til at prøve kræfter med nye udfordringer. Jeg vil bruge den kommende tid til at overveje nøje, hvad det næste skridt i min karriere skal være. Telia Danmark har et stærkt direktionshold, så jeg er helt tryg ved at give stafetten videre,« udtalte Morten Bentzen dengang i en pressemeddelelse.

Finans arbejder på at få en kommentar fra Fitness World til den nye topchef.

Læs også
Top job