Erhverv

Olieselskab sagsøger Danske Bank for knap 100 mio. kr.

Et norsk olieselskab mener, at Danske Banks sikkerhedsforanstaltninger burde have stoppet svindeltransaktioner til Hongkong.

Danske Banks norske presseafdeling afviser kravet over for Dagens Næringsliv. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Olieselskabet Edison Norge sagsøger Danske Bank for 130 mio. norske kroner i en sag, hvor olieselskabet mener, at banken i tide burde have stoppet for svindeltransaktioner.

Det skriver mediet Dagens Næringsliv.

Ifølge det norske medie drejer søgsmålet sig om en sag fra 2019, hvor olieselskabet blev svindlet af to italienere, der udgav sig for på det tidspunkt at være et italiensk selskabs topchef og advokat.

De narrede olieselskabets tidligere direktør til at overføre samlet 130 mio. kr. – lidt over 90 mio. danske kr. – til nogle selskaber i Hongkong.

Advokaten for foretagendet mener, at Danske Bank kunne have hindret de bedrageriske transaktioner til Hongkong, hvis der fra bankens side var blevet taget tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger.

»Som det fremgår af stævningen, holdes banken ansvarlig for tabet som følge af bedrageriet, fordi udbetalingerne ikke blev autoriseret i henhold til kontoaftalen med Danske Bank, og fordi udbetalingerne havde været standset, hvis banken havde haft forsvarlige sikkerheds- og kontrolmekanismer,« skriver advokat Nils Christian Langtvedt, som repræsenterer Edison Norge i sagen, til Dagens Næringsliv.

Danske Banks norske presseafdeling afviser over for mediet kravet.

Begge de italienske svindlere er sigtet for bedrageri og begæret udleveret til Norge. Sagen er dog sat på midlertidig pause grundet coronaepidemien, skriver Dagens Næringsliv.

Edison Norge er nu ejet af det norske olieselskab Sval Energy.

Læs også