Erhverv

Cult-stifter har investeret stort millionbeløb i eget sportsimperium

Brian Sørensen har investeret omkring 85 mio. kr. fra salget af sin energidrikvirksomhed i en landsdækkende sportskæde.

Brian Sørensen grundlagde Cult i 1998. På daværende tidspunkt drev og ejede han også et áf Danmarks største diskoteker på havnen i Aarhus. Arkivfoto

Da Cult-stifteren Brian Sørensen for snart tre år siden solgte sit livsværk gennem 20 år til bryggeriet Royal Unibrew, havde han efter eget udsagn tjent så mange penge, at han i princippet ikke behøvede at lave noget resten af livet.

Alligevel vil den mangeårige erhvervsmand nu investere omkring en tredjedel af de 350 mio. kr., som han fik for salget, i en landsdækkende padel tennis-kæde, der skal få flere danskere til at opdage glæden ved den hurtigtvoksende ketsjersport.

Om Brian Sørensen
  • Brian Sørensen grundlagde Cult i 1998
  • På daværende tidspunkt drev og ejede han også et áf Danmarks største diskoteker på havnen i Aarhus
  • Her opdagede han, at gæsterne gik tidligere hjem end forventet, fordi de var trætte
  • Derfor stiftede han energidrikvirksomheden Cult
  • Cult blev i 2018 solgt til Royal Unibrew for 350 mio. kr.
  • Omkring en tredjedel af indtægterne fra salget af Brian Sørensen investeret i sin nyetablerede kæde Padel Padel
  • Derudover ejer han omkring 30 pct. af dounut-kæden Bronuts

Derfor har Cult-rigmanden stiftet virksomheden Padel Padel, der efter planen slår dørene op til sit første center til foråret, og som han på nuværende tidspunkt har investeret omkring 85 mio. kr. i.

»Da jeg solgte Cult besluttede jeg mig for at stå stille og se mig omkring. Det var vigtigt for mig, at jeg ikke hovedløst kastede penge efter alle mulige projekter, fordi jeg kunne. Det er ikke penge og drift, der driver mig, men kreative ideer, og derfor besluttede jeg mig også for, at jeg ikke skulle investere, medmindre jeg fandt noget, som jeg virkelig elsker,« siger Brian Sørensen, der er hovedaktionær i selskabet.

Det fandt han i padel tennis, der kombinerer tennis og squash, og i øjeblikket skyder op flere steder i landet.

Allerede nu er første spadestik til et 3.500 kvm stort padel center i Aarhus taget. Derudover Brian Sørensen fået byggetilladelser på plads i Aalborg og Odense, som Padel Padel forventer at have færdige omkring august i år, og planer om at bygge yderligere 1-2 padel centre på Sjælland.

»Jeg har faktisk købt så meget jord, at jeg alle tre steder kan fordoble hallernes størrelse. Jeg tror på, at der er potentiale i en landsdækkende kæde med en professionel topledelse og centralstyring. ,« siger Brian Sørensen.

Selvom det ifølge Cult-rigmanden ikke er pengene, der er drivkraften bag Padel Padel, forventer han allerede i selskabet første regnskabsår at kunne skabe overskud på bundlinjen.

»Jeg ikke sætte et præcis tal på, men jeg har præcis samme mavefornemmelse, som da jeg startede Cult. Padel Padel er den bedste måde for mig at investere mine penge på. Jeg kunne have investeret i aktier eller andres start-ups, men det føles ikke rigtigt for mig. Jeg tror på, at Padel Padel bliver stort,« siger Brian Sørensen.

Ifølge stifteren skal indtægt fra leje af baner sikre Padel Padel indtægter. Derudover arbejder selskabet også på at etablere samarbejder med Dansk Padel Forbund eller andre foreninger, der efter planen skal leje sig ind på selskabets baner og derved udvide sportsgrenen til en yngre målgruppe.

»Det er oftest dyrt at leje baner, og der tænker jeg bestemt, at det kan give mening at samarbejde med foreninger. Jeg ser et stort potentiale i yngre spillere og tror på, at det kan lade sig gøre at skabe en kommerciel forretning ved at få foreninger med som lejere,« siger Brian Sørensen.

Padel Padel forventer samlet at etablere 100 padel tennis-baner i løbet af det næste år.

Ifølge Cult-stifteren koster det Padel Padel 200.000 kr. at etablere en padel bane på 200 kvm.

Læs også
Top job