Serier

Efter nedlukning: SAS vurderer sit trafikprogram

Flyselskabet forventer et nyt fald i efterspørgslen, fordi Udenrigsministeriet fraråder alle rejser.

Corona rammer verden
SAS har allerede mange fly parkeret i Københavns Lufthavn. Foto: Tariq Mikkel Khan.

SAS er forberedt på, at efterspørgslen på flyrejser vil falde endnu mere, efter at Udenrigsministeriet fredag eftermiddag skærpede rejserestriktionerne og nu fraråder alle rejser til udlandet, uanset om de anses for at være nødvendige.

»Vi har allerede nu af naturlige årsager lav efterspørgsel på flyrejser. De nye restriktioner påvirker alle rejser og al trafik, og det indebærer naturligvis endnu et fald i rejselysten. Vi gør vores yderste for at opretholde en infrastruktur, så længe det er muligt, og vurderer kontinuerligt vores trafikprogram,« oplyser Alexandre Lindgren Kaoukji, fungerende pressechef for SAS i Danmark, i en skriftlig kommentar.

Restriktionerne omfatter også erhvervsrejser, som hidtil har kunnet gennemføres, hvis formålet var anerkendelsesværdigt. Den lempelse ophører nu og foreløbig til 17. januar. Brancheforeningen Dansk Luftfart under DI frygter dog, at de skærpede restriktioner vil fortsætte ind i februar.

Samtidig er det et krav til rejsende til Danmark om, at de skal kunne fremvise en negativ Corona test. Dermed er der ikke lukket helt for, at danskere i udlandet eller udlændinge kan rejse til Danmark.

»Vi følger myndighedernes krav og restriktioner og forbereder nu information til vores passagerer samt alle vores stationer og kontorer herhjemme og i udlandet,« konstaterer Alexandre Lindgren Kaoukji.

SAS fremhæver, at pandemien har påvirket hele samfundet, og at covid 19 har været et hårdt slag for luftfartsbranchen.

»Vi håber, at tiltagene for at stoppe smittespredningen sammen med vaccinerne betyder, at vi kan lyset for enden af tunnellen, så vi hurtigst muligt kan komme tilbage til normale tilstande,« skriver SAS.

BRANCHENYT
Læs også