Erhverv

Bill Gates går sammen med Blackstone om budkrig i milliardklasse

Verdens tredje rigeste mand tilslutter sig nu budkrigen om verdens største private flyselskab, Signature Aviation.

Bill Gates var verdens 2. rigeste mand indtil november, hvor Tesla-stifter Elon Musk overhalede ham. Foto: Bloomberg photo by Takaaki Iwabu

Verdens største private luftfartsselskab, Signature Aviation, er til salg, og der er flere om buddet. De to store kæmpere i budkrigen er det amerikanske investeringsfirma Blackstone og kapitalfonden Carlyle Group. Og nu har Bill Gates altså også sluttet sig til kampen.

Sådan skriver The Guardian.

Det amerikanske holdingselskab Cascade Investment, der administrerer store dele af Bill Gates’ personlige formue, har netop annonceret, at man har tilsluttet sig Blackstone i et forsøg på at købe det britiske private flyselskab Signature Aviation.

Med den nye støtte fra Cascade Investment kan Blackstone hæve sit bud til 31 mia. kr. pr. aktieandel, hvilket bliver virksomhedens sjette bud.

Signature Aviation, der blev grundlagt helt tilbage i 1879, har hovedsæde i London og stod i 2019 for mere end 1,6 mio. private flyvninger. Det er derfor i skrivende stund verdens største private luftfartsselskab. Cascade Investment har allerede en aktiepost på 19 pct. i flyselskabet.

Bill Gates, der har en privat formue på mere end 900 mia. kr., står desuden ikke helt fremmed for privatfly. Ifølge The Guardian, har han i et tidligere interview beskrevet det at eje fly som en »guilty pleasure« og er derudover tidligere blevet udnævnt som en af verdens største ”super-udledere”, på grund af hans mange private flyvninger.

Han blev netop i november 2020 overhalet som verdens næstrigeste mand af Tesla-stifter Elon Musk og må derfor nu indfinde sig på en tredjeplads.

Læs også