Erhverv

Danske teenagestjerner køber Bestseller-ejer ud

De danske Højgaard-tvillinger er blandt verdens mest talentfulde golfspillere. I to år har de drevet virksomhed med Anders Holch Povlsen, men det er nu slut.

Fra venstre Rasmus Højgaard og Nicolai Højgaard, som i to år har ejet virksomheder med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen. Foto: Jens Dresling

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen får nu ikke længere del i de danske teenagetvillinger Rasmus og Nicolai Højgaards indtægter fra golfsportens øverste hylde.

De 19-årige tvillinger har således valgt at købe Holch Povlsen ud af de to selskaber, som de hver især har ejet med modemilliardæren gennem to år, og hvor der allerede var pænt millionoverskud i selskabernes andet leveår.

Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens Heartland-koncern, har tidligere forklaret investeringen i Højgaard-tvillingerne som en »forretningsmæssig mulighed«.

Nu bekræfter hun, at parterne er gået hver til sit.

»Heldigvis er det for både Nicolai og Rasmus gået så godt sportsligt, at de ikke længere har brug for en ekstern medejer. Derfor har de i overensstemmelse med de oprindeligt indgående aftaler tilbagekøbt anparter,« skriver Lise Kaae i en kommentar.

Tidligere på året kunne Finans fortælle, at Anders Holch Povlsen havde investeret i golftvillingerne, og at der var blevet skudt 700.000 kr. ind i startkapital i hvert af de to golfselskaber, som han ejede med henholdsvis Rasmus og Nicolai Højgaard.

Det gav Holch Povlsen et ejerskab på knap halvdelen af selskaberne. Til gengæld havde han stemmemajoriteten.

Nu er han dog købt ud, og samtidig er hans indsatte direktør i selskaberne fratrådt. I stedet er golftvillingernes far Ole Højgaard nu direktør i selskaberne.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ole Højgaard.

I det forgangne regnskabsår havde Højgaard-tvillingernes selskaber et samlet overskud på knap 2,7 mio. kr. efter skat. Indtægterne i selskaberne stammer fra præmieindtægter og sponsorater.

Størst var overskuddet i det selskab, som Anders Holch Povlsen ejede med Rasmus Højgaard. Han har haft en imponerende begyndelse på sin professionelle karriere og er allerede Danmarks højst placerede spiller på verdensranglisten.

Rasmus Højgaard har vundet to gange på Europatouren, hvilket han er den næstyngste nogensinde til at gøre. På Europatouren indspillede Rasmus Højgaaard i 2020-sæsonen omkring 4,8 mio. kr. i præmieindtægter.

Hans bror Nicolai Højgaard har endnu ikke slået igennem på samme måde. Han har dog også indspillet pænt med penge og var i efteråret 2019 tæt på at vinde på Europatouren efter at have spillet næsten lige op med superstjernen Sergio Garcia over fire runder i en turnering i Holland.

Begge tvillinger har indgået en sponsorkontrakt med sportsgiganten Adidas.

I deres amatørkarrierer vandt de to Højgaard-tvillinger VM for hold i både junior- og seniorrækken. Derudover vandt de EM for hold, ligesom det for Nicolai Højgaards side blev til en individuel EM-titel. Det førte til, at han blev kåret til Årets Fund i 2018 af Politiken.

Læs også
Top job