Erhverv

Storbank vil ikke lave forretninger med Donald Trump efter uroligheder

Efter den seneste tids uroligheder ønsker Donald Trumps vigtigste långiver ikke længere at samarbejde med den afgående præsident.

Donald Trump skal ikke forvente at kunne låne flere penge hos Deutche Bank. REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Storbanken Deutsche Bank vil i fremtiden ikke lave forretninger med den siddende amerikanske præsident Donald Trump eller hans forretninger.

Deutsche Bank har været uenig i præsidentens ageren i den seneste tid, hvor en stor gruppe af hans tilhængere stormede den amerikanske kongres i et voldeligt forsøg på at stoppe en ceremoniel optælling af stemmer, som skulle bekræfte Demokraternes Joe Biden som den nye præsident i USA.

Dette skriver New York Times.

Ifølge mediet er Deutsche Bank Donald Trumps vigtigste långiver med samlet mere end 300 mio. dollars i lån til præsidentens paraplyselskab The Trump Organisation.

Donald Trumps forretninger, der i øjeblikket styres af hans to sønner, dækker en lang række erhvervsejendomme, hoteller, resorter og golfklubber. Flere af forretningerne har haltet gevaldigt gennem den seneste tid, og specielt coronakrisens nedlukninger har sat en dæmper på pengestrømmene.

Præsident Donald Trump har siden valget været kritisk over for den måde, optællingen af valget er foregået. Specielt de mange brevstemmer, der til sidst vendte valget til Demokraternes side, har fået kritik af den siddende præsident.

Kritikken er blevet adopteret af præsidentens tilhængere, og sidste onsdag eskalerede sagerne, da Donald Trump foran Det Hvide Hus opfordrede en stor flok demonstranter til at rykke demonstrationen mod Kongressen, hvor en ceremoniel bekræftelse af Joe Bidens sejr fandt sted.

Demonstrationen endte i voldelige sammenstød, hvor en gruppe af demonstranterne gennem bl. a. smadrede vinduer fandt vej ind i kongresbygningen. Fire blev dræbt under urolighederne.

Læs også
Top job