Erhverv

Jørgen Strøjer Hansen overlader familieimperiet til sin søn

Et generationsskifte er gennemført i familievirksomheden Strøjer Tegl. 33-årige Joachim Strøjer Hansen indtræder som adm. direktør efter sin far, Jørgen Strøjer Hansen, der fortsætter som bestyrelsesmedlem.

Den bilglade far, Jørgen Strøjer Hansen, overlader nu familievirksomheden til yngste sønnen. Foto: Carsten Andreasen

Efter 52 år på posten, har den bilglade ejer og direktør for teglvirksomheden Strøjer Tegl, Jørgen Strøjer Hansen, nu valgt at give tøjlerne videre til sin yngste søn. 33-årige Joachim Strøjer Hansen bliver 6. generationsejer og adm. direktør i familieimperiet i Assens på Fyn.

»Det er med ydmyghed, at jeg påtager mig det daglige ansvar for den virksomhed, som min far har udviklet gennem mange årtier,« siger Joachim Strøjer Hansen.

Teglværket kan spores tilbage til omkring 1850, og har siden været i familiens eje.

»I nu seks generationer har Strøjer-familien produceret millioner af mursten til parcelhuse, store byggeprojekter som Ørestaden og til eksportmarkedet. Et generationsskifte er gennemført på ejersiden, hvor næste generation har overtaget en del af ejerskabet i form af Joachim og Christian Strøjer,« oplyser Strøjer Tegl.

Jørgen Strøjer Hansen fortsætter som medejer og bestyrelsesmedlem i familieforetagendet, som har gjort familien Strøjer til mangemillionærer.

Den yngste søn, Joachim Strøjer Hansen er uddannet maskiningeniør ved Aarhus Universitet, og så er han medstifter af den digitale bankplatform Lunar. Her har han siddet som produktdirektør. Ældste-sønnen Christian Støjer indtræder ligeledes som medejer. Han var tidligere storaktionær i den krakkede hotelportal Nustay.

Far Jørgen har ligeledes været i sving med at få overdraget den store samling af sjældne og dyre biler, der står udstillet på museum i Assens. Bilsamlingen tæller over 100 biler, heriblandt Le Mans-racerbiler, Lamborghini, Bugatti, Ferrari, Koenigsegg - og den danske superbil Zenvo.

Disse biler er nu flyttet ind i familievirksomheden, så sønnerne kan få glæde af samlingen.

»For at de kan overtage bilsamlingen, som har en vis værdi, er det smartest at få det lagt ind i teglværket, og så har vi betalt arveafgiften for det for at sige det rent ud,« sagde Jørgen Strøjer Hansen til Fyens Stiftstidende i juli 2020.

Læs også
Top job