Erhverv

Cykelsucces har fundet ny direktør – fjerde generation tager over

Winther-koncernen har haft samme direktør i 45 år. Men nu tager næste generation over.

Anders Winther overlader nu direktørposten til datteren Mette Winther. Han nåede at sidde i direktørstolen i 45 år. Foto: Morten Lau-Nielsen

Det danske cykelfirma A. Winther, som siden 1932 har solgt et hav af cykler i ind- og udland, har fundet en afløser på direktørposten efter den nu afgående Anders Winther.

»Det er en del af et ledende generationsskifte, som har været undervejs i noget tid,« siger Mette Winther, der er ny frontperson i firmaet.

Hun er datter af den nu tidligere direktør Anders Winther, der sad i direktørstolen gennem 45 år, før han lod den gå videre i familien. Mette Winther bliver dermed den fjerde generation i Winther-familien til at lede firmaet.

»Jeg har tænkt mig at føre de stolte traditioner videre med design, udvikling og den kvalitet, som Winther står for,« siger hun.

Og det er en god forretning, Mette Winther overtager, for gennem mange år har cykelvirksomheden leveret solide millionoverskud fra hovedsædet i Them nær Silkeborg.

I 2019 noterede A. Winther A/S sig for en bruttofortjeneste på over 37 mio. kr., mens der blev landet et overskud på ca. 13,5 mio. kr.

Spørger man den nye direktør, er der ingen tvivl om, hvor årsagen til succesen skal findes.

»Det er fordi, vi har rigtigt gode produkter og nogle gode kunder og langvarige relationer rundt om i verden,« siger Mette Winther.

De fleste danskere forbinder måske Winther med den traditionelle cykel af samme navn til børn og voksne. Men for nogle år siden solgte Winther den del af forretningen fra og valgte i stedet at satse massivt på salg af cykler til specielt børneinstitutioner.

Nu fylder institutionsmarkedet størstedelen af omsætningen i A. Winther, mens den resterende del udgøres af salg af ladcykler, ligesom Winther-koncernen sælger motorisk legetøj af plast gennem selskabet Gonge Creative Learning.

Mette Winther har allerede et godt kendskab til virksomheden, der har været på familiens hænder siden begyndelsen i 1930’erne. Hun blev en del af bestyrelsen i 2006 og fik en fuldtidsstilling i firmaet i 2017. Om hun som ny direktør kommer til at lave ændringer i måden, firmaet drives på, vil hun endnu ikke kommentere:

»Det kan du spørge mig om om 100 dage, når jeg har siddet på posten i et stykke tid.«

BRANCHENYT
Læs også