Erhverv

Bahne leverer overskud efter hackerangreb og efterfølgende milliontab

Gentagende hackerangreb kostede den familieejede boligkæde Bahne 10 mio. kr. Nu er kædens økonomi igen på rette kurs.

Koncernen bag Bahne omsætter årligt for over 400 mio. kr. og har knap 300 ansatte. Arkivfoto: Jyllands-Posten

Selskabet bag den danske mode- og interiørkæde Bahne er igen på rette kurs, efter gentagende hackerangreb for to år siden tvang selskabet til at holde sin webshop lukket i flere måneder og kastede selskabets ellers solide økonomi ud i underskud på 4 mio. kr. efter skat.

Det fremgår af et nyt regnskab fra Bahne Sørensen A/S, der står bag omkring 22 danske Bahne-butikker og en webshop, der sælger modetøj, brugskunst og diverse designprodukter.

Ifølge regnskabet lykkedes det koncernen at levere et overskud på 1,1 mio. kr. efter skat i det skæve regnskabsår 2019/2020 samtidig med, at moderselskabet vendte et negativt driftsresultat på 2,7 mio. kr. i 2018/2019 til et resultat på 2,3 mio. kr. i seneste regnskabsperiode.

»Ledelsen anser årets resultat som acceptabelt set i forhold til et regnskabsår med tvangsnedlukninger, meget ustabile afsætningsforhold samt generel usikkerhed grundet covid-19-pandemien,« lyder det i regnskabet.

Bahne er ejet af brødrene Jacob og Troels Bahne, der begge har en ejerandel på 50 pct.

Brødrene nævner ikke selv de to hackerangreb, der ramte koncernen omkring årsskiftet mellem 2018 og 2019 i det nye regnskab, men ifølge det tidligere regnskab kostede angrebene selskabet omkring 10 mio. kr.

Ifølge Jacob og Troels Bahne var hackerangrebene og derved nedlukningen af bahne.dk den primære årsag til, at selskabet i forrige regnskabsperiode tabte millioner af kroner og havde en lang række ekstra omkostninger som bl.a. etablering af en ny platform til webshoppen og ekstra markedsføring.

Inden underskuddet i regnskabet for 2018/2019 havde Bahne Sørensen A/S ikke tabt penge siden 2007/2008.

Som følge af coronakrisen har en stor del af Bahnes butikker, der en blanding af fritstående forretninger og centerbutikker, været nedlukket i store dele af indeværende regnskabsår.

I den forbindelse har Jacob Bahne Sørensen, der udover at være kædens medejer og er direktør i selskabet, været ude at sige, at coronakirsen kosten kæden millioner af kroner i tabt omsætning.

Alligevel forventer selskabet ifølge regnskabet en forbedring af årsresultatet i regnskabsåret 2020/2021.

Koncernen bag Bahne omsætter årligt for over 400 mio. kr. og har knap 300 ansatte.

Læs også