Erhverv

Frantz Longhi taber millioner på madmarkeder og design

Den mangeårige Aarhus-erhvervsmand Frantz Longhi har tabt rekordmange millioner på sin samlede forretning.

Frantz Longhi ejede gennem en længere årrække designvirksomheden Kähler, som han solgte for et trecifret millionbeløb i 2018. Nu taber den mangeårige erhvervsmand millioner på sine forretninger. Arkiv Foto: Jan Dagø

Lukkede butikker, tomme restauranter og investeringer i udvikling og vækst har sendt den aarhusianske erhvervsmand Frantz Longhis forretning på noget af en rutsjebanetur.

Det viser et netop offentliggjort regnskab for Danish Management Group, der står bag store dele af Franz Longhis virksomheder.

Ifølge regnskabet har den mangeårige erhvervsmand samlet tabt over 30 mio. kr. efter skat mod et overskud på 81 mio. efter skat i samme periode året forinden. Samtidig har Danish Management Group mistet millioner på drift og egenkapital.

»Resultatet er ikke tilfredsstillende og mindre end det forventede resultat, der var positivt. Årsagen er covid-19, der har påvirket stort set alle datterselskabers resultater i markant negativ retning, bl.a. fordi der i de fleste selskaber ikke har kunnet opnås hjælp fra hjælpepakker vedrørende faste omkostninger,« skriver Frantz Longhi i regnskabet.

Overskuddet i 2018/2019 skal dog ses i lyset af, at Frantz Longhi i regnskabsperioden solgte den danske designvirksomhed Kähler til Rosendahl Design Group for et trecifret millionbeløb.

Alligevel lægger forretningsmanden ikke skjul på, at coronakrisen har ramt moderselskabet hårdt.

Særligt har krisen haft en negativ indflydelse på Longhis møbel- og interiørvirksomhed Paustian, der har butikker i både Aarhus og København.

Ifølge regnskabet tabte virksomheden over 12 mio. kr. efter skat i 2019/2020, hvilket er det femte underskud i træk og resulterer i en negativ egenkapital hos Paustian.

Frantz Longhi skriver i regnskabet, at en stor del af underskuddet skyldes, at det ifølge ejeren ikke har været muligt for Paustian at få økonomisk støtte fra regeringens coronahjælpepakker.

Det er dog ikke kun møbelforretningerne, der er hårdt ramt af krisen. Også Frantz Longhis restauranter Villa Dining, Spisesalon og Nordisk Spisehus er ifølge regnskabet »markant påvirket« af pandemien.

Samlet har restauranterne tabt 4,1 mio. kr. i perioden, der har været præget af gentagne nedlukninger og faldende aktivitet.

Samme tendens gør sig gældende hos Longhis aarhusianske madmarkeder, Aarhus Street Food Market, Aarhus Central Food Market og Foodiebar, der i alt har tabt 4,9 mio. kr. i 2019/2020.

Især det konkursramte Aarhus Central Food Market har den seneste tid været omdiskuteret og skabt interne stridigheder.

Det skete, efter at Frantz Longhi i november forrige år meddelte, at markedet skulle lukke, hvilket skabte stor frustration bl.a. stedets otte eksterne lejere, der nægtede at forlade deres boder og siden har politianmeldt Longhi for selvtægt.

Aarhus Central Food Market er på nuværende tidspunkt under konkurs, mens lejerne fortsat kæmper for den kompensation, som de mener, at de er berettiget til ifølge erhvervslejeloven.

Kort før jul blev kurator i konkursboet, Erik Hollensen, afsat og erstattet af Trine Hasselbalch.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til kuratorskiftet fra Trine Hasselbalch.

Trods det negative resultat i Danish Management Group seneste regnskab, lykkedes det skabe overskud i de af selskabets datterselskaber, der omfatter energiselskaber og investering og udleje af fast ejendom.

Danish Management Group forventer ifølge regnskabet et »lille« overskud før skat i 2020/2021.

Læs også
Top job